VH:s segersvit bruten - Nybro vann på straffar

Vimmerby Hockey får vänta med att kvittera ut Allettan-biljetten. Nybro vann fredagens länsderby med 3-2 efter straffar. Därmed bröts VH:s fem matcher långa segersvit.

Ishockey2017-12-01 20:20

I den första perioden, som slutade 0-0, var underhållningsvärdet lågt. Båda lagen hade hög felprocent i passningsspelet.

Sett till målchanser och puckinnehav var det ett litet övertag för gästande Nybro. De tvingade VH-målvakten Jonathan Stålberg till två-tre vassa räddningar.

Vimmerbys bästa chans kom efter 14 minuter – när Jesper Kokkonen kom helt fri från mittzonen. Men han missade.

I den andra perioden höjdes kvalitén. Vimmerby fick till längre anfall, mycket tack vare andraformationen med Sebastian Åkesson, Hampus Harlestam och Pontus Johansson.

Det var också VH som tog ledningen i matchen. Efter drygt 30 minuters spel gjorde Jesper Kokkonen 1-0. Det var hans 15:e mål för säsongen.

Nybro då? Nä, de gav ett svagt intryck i mittenperioden. Bortalaget skapade knappt någonting. Därför kom kvitteringen efter 37:46 som en riktig kalldusch för VH. Johan Järlefelt fick på en drömträff från högerkanten – rakt upp i nättaket.

När matchklockan stod på 43:03 kom nästa kalldusch för Vimmerby. Efter några bra VH-anfall vände Nybro på spelet och gjorde 2-1 via en påpasslig styrning framför mål. Tungt för hemmalaget.

Men VH kom tillbaka.

När Nybro drabbades av en 2+2-utvisning passade Jakob Karlsson på att kvittera, efter mycket fint förarbete av Jesper Kokkonen.

Efter en mållös förlängning vann Nybro derbyt på straffar. Hjälte: Fabian Ilestedt som satte tre raka straffar.

Vimmerby–Nybro 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Andra perioden: 1-0 (30:03) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson, Markus Modigs), 1-1 (37:46) Johan Järlefelt (Sebastian Borg, Fabian Ilestedt)
Tredje perioden: 1-2 (43:03) Alex Ek (Rasmus Johansson, Kim Runermark), 2-2 (52:03) Jakob Karlsson (Jesper Kokkonen)
Straffar: 2-3 Fabian Ilestedt
Skott: 33-22 (7-8, 14-8, 11-5, 1-0, 0-1)
Utvisningar, Nybro: 4x2 min