VH:s segertåg fortsätter

Jämnt, målsnålt och seger för Vimmerby Hockey. Känner du igen det? I eftermiddagens bortamatch i Hockeyettan mot Varberg (VH-seger med 4-2) var allt som vanligt. Tre nya starka poäng hem till Småland, med andra ord.

Rasmus Forslund satte 2-1 för Vimmerby.

Ishockey2015-11-08 17:15

Den första perioden gick till Vimmerby och som vanligt, sett till de senaste matcherna, kretsade mycket kring Simon Dahl. Efter drygt tre minuters spel snodde han pucken i anfallszon, vände bort försvaren i ryggen, kom fri med Marcus Due-Boje i hemmalagets mål och pricksköt in 1-0. Dahl hade sedan ytterligare ett par vassa lägen i den första perioden. Närmast var det då han serverades en sidledspassning framför Varbergs mål, men missade pucken när han skulle direktskjuta in 2-0 i ett övergivet mål. Kanonlägen också för Hampus Forsling i pp (VH hade två numerära överlägen i den första perioden), där Due-Boje räddade snyggt, samt för Oscar Josefsson som drogs ner när han skulle lägga in pucken.

Bakåt sattes VH-målvakten Linus Lundin inte på några större prov. Det var nära vid ett tillfälle men allt som oftast kom hemmalagets avslut från svåra lägen. Den andra perioden var ytterst märklig. Trots fyra numerära överlägen för Varberg gick perioden ändå klart till VH (14-6 i skott till Vimmerby). Och trots att den gjorde det så slutade den ändå 1-1. Efter att Rasmus Forslund petat in 2-0 till Vimmerby efter en tilltrasslad situation i numerärt överläge, kändes VH-ledningen helt kassaskåpssäker. Inte ens i numerärt överläge mäktade hemmalaget med att skapa några riktigt heta lägen.

Därför kom reduceringen till 1-2 lite oväntat med 36 sekunder kvar av perioden. Varberg vände snabbt, kom tre mot två och Marcus Niemi kunde raka in en isare förbi en VH-målvakt i sidledsförflyttning. Strax dessförinnan hade Simon Dahl ett jätteläge att utöka VH-ledningen till 3-0. Han kom fri ändå från mittlinjen, men misslyckades med dragningen av målvakten. I inledningen av den tredje perioden fick VH en gratischans att utöka ledningen då en Varbergs-back drog på sig en helt meningslös roughing-utvisning i egen zon. Ingen utdelning där, utan i stället var det Varberg som fick en boost efter att ha rett ut den och var sedan det klart bättre laget.

Efter 10 minuter skapade VH sin dittills bästa chans och återigen var det Simon Dahl som låg bakom den. Han slet sig fri, drog målvakten men la backhandavslutet över ribban. Strax därefter fick VH-backen Filip Bergmark en klubba i ansiktet, varpå Varbergs syndare fick 2+2 minuter i utvisningsbåset. 3-1-målet kom ganska snart under den första utvisningen, då duktige Tobias Jonsson skickade upp ett dragskott i krysset bakom en skymd hemmamålvakt.

Efter Vimmerbys 3-1-mål dog matchen helt. Vimmerby spelade av den på ett säkert sätt och Varberg hade vare sig kunnande eller ork att oroa. Istället fick Simon Dahl sätta 4-1 i ett tomt mål sedan Varberg plockat målvakten då man fick pp med drygt två minuter kvar att spela. Tröstmålet till 2-4 kom efter 18.37. Bäst i Vimmerby i eftermiddags var Hampus Forsling. Med sin enorma arbetskapacitet utgjorde han fara i Varbergsförsvaret i stort sett varje byte. Bra betyg också till Jim Nordh, Tobias Jonsson och Oscar Josefsson. Micael Rundberg

MATCHFAKTA: Varberg-Vimmerby 2-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Första perioden: 0-1 (03:17) Simon Dahl. Andra perioden: 0-2 (28.33) Rasmus Forslund (Andreas Rundgren, Hampus Forsling) sp 5/4, 1-2 (39.24) Marcus Niemi (Marek Wypasek). Tredje perioden: 1-3 (52:07) Tobias Jonsson (Jim Nordh, Matthias Sundberg), 1-4 (57:49) Simon Dahl, 2-4 (58:37) Aleksei Sibirtsev. Skott: 21-35 (9-10, 6-14, 6-11