VH:s succétränare jagas – diskuterar med två andra klubbar

Mitt under säsongen fick 23-årige Eric Karlsson ta över som huvudtränare för Vimmerby Hockey. Braksuccén som följde har gett eko i stora delar av Hockeysverige och nu har Eric fått konkreta anbud från minst två andra klubbar. – Mitt beslut kommer basera sig på vad som är bäst för min egen utveckling, säger han.

Tillsammans med Tobias Jahr och Krister Ström firade Eric Karlsson stora triumfer med Vimmerby. Nu uppvaktas Eric av flera klubbar.

Tillsammans med Tobias Jahr och Krister Ström firade Eric Karlsson stora triumfer med Vimmerby. Nu uppvaktas Eric av flera klubbar.

Foto:

Ishockey2017-04-06 05:55

Han inledde säsongen som en oerfaren 23-årig assisterande tränare – hans första tränaruppdrag i livet.

Mitt under säsongen, i samband med att Jeff Hällegard fick sparken, fick han ta över som huvudtränare för ett då krisande Vimmerby Hockey.

Han avslutade säsongen med att vara på vippen att ta VH till den allsvenska kvalserien.

Nu efter säsongen är han en rejäl snackis i stora delar av Hockeysverige.
– Det har tagit ett tag att smälta allt som hände. Då var man så inne i det, säger Eric Karlsson, hockeyfostrad i Vimmerby och fortfarande grön som tränare.

Det har tagit några veckor att landa. Eric har jobbat, prioriterat sig själv och framför allt sin flickvän.
– Så här i efterhand är jag väldigt stolt över vad vi gjorde tillsammans. Visst var det surt att åka ur i det sista steget innan den allsvenska Kvalserien, men vår prestation växer när man ser att det är just Troja och Kristianstad som leder Kvalserien nu, säger Eric Karlsson.

Det är fortfarande oklart vad som händer nästa säsong, men Eric sticker inte under stol med att han gärna ser en fortsättning i Vimmerby – om man hittar en gemensam väg framåt.
– Jag är ödmjuk inför framtiden. Jag är ung och orutinerad – och egentligen öppen att diskutera allting. Jag vill verkligen satsa på hockeyn och mitt beslut kommer basera sig på vad som är bäst för min egen utveckling, berättar Eric Karlsson.

Men det finns andar klubbar som rycker i Eric.
Enligt uppgifter till vår tidning ska Eric Karlsson fått två konkreta erbjudanden – ett av dessa kommer från Boro/Vetlanda, där Eric spelade under halva säsongen 2014/15 innan han återvände till moderklubben.
– Det stämmer att jag har träffat två klubbar – och utan att säga något, så är väl Boro ingen högoddsare, skrattar Eric.

Detta bekräftas också av klubbens sportchef Anders Svensson.
– Vi har träffat Eric – det är min enda kommentar, säger han.

– Jag kommer fundera och reflektera. Min förhoppning är att Vimmerby Hockey vill satsa och bygga vidare med mig i någon roll.
– Självklart vill man fortsätta utveckla det vi gjorde i fjol. Det kittlar som fasen, säger Eric Karlsson.

Häromdagen hörde Pelle Johansson i Vimmerby Hockeys sportgrupp av sig till Eric.
– Han sa att jag skulle få något mer konkret av klubben senare den här veckan. Det är väl det jag väntar på nu, säger Eric Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!