Vi betygsätter alla spelare i VH – så har de presterat

Den här betygsbedömningen hade nog Vimmerby Hockey önskat att vi inte gjort – nu. Just nu pågår kvalserien till Hockeyallsvenskan för fullt och VH var en hårsmån från att nå dit. Det blev som det blev. Här får ni betygen för varje spelare under säsongen.

Hur har Vimmerby Hockey-spelarna presterat under säsongen? Sporten har satt betyg på dem.

Hur har Vimmerby Hockey-spelarna presterat under säsongen? Sporten har satt betyg på dem.

Foto: Haris Dreco/Kollage

Ishockey2021-04-23 19:30

MÅLVAKTER

Tomas Rydén: 5,0

Kommentar: Har en ny stark supersäsong bakom sig. Bra i grundserien, bra i Allettan. Har skänkt Vimmerby den trygghet som krävs som sista utpost. Väl värd det allsvenska kontraktet med Tingsryd. 

Gustav Bågenvik: 3,0

Kommentar: Spelat andrafiolen bakom Rydén – och gjort det riktigt bra. Storspelade i några matcher när han fick chansen. Lär bli förstavalet i VH nästa säsong.

BACKAR

Oskar Carlsson: 4,0

Kommentar: En ny stark säsong av den pålitlige backen. Var bra defensivt och lagets poängstarkaste back i både grundserien och Allettan. Totalt 22 poäng av "Orre". Vi får se om vi får se honom i VH-dressen hösten 2021? Om inte, så vore det en stor förlust. 

Oskar Lindgren: 4,0

Kommentar: En fyra i betyg även till den hårdföre backen från Karlskoga. Har varit jämn och stabil hela säsongen och kvitterar nästan ut ett ännu högre betyg. 

Pelle Ström: 4,5

Kommentar: Blir bara bättre och bättre med åren – och också klar för en ny säsong. Viktigt. Pelle utstrålade pondus och säkerhet och lyckades nå högre höjder i sin offensiv. Nio poäng i Allettan talar sitt tydliga språk. 

Helge Holmstrand: 3,0

Kommentar: Den 20-årige VH-produkten lånades in från HV71 och stod för en stabil säsong. Växte och växte ju längre säsongen pågick och fick stort förtroende. 

Linus Ljung: 3,5

Kommentar: Vilken trygghet skåningen bidrar med för sitt lag. Syns inte alltid men gör sällan några stora misstag och gör alltid jobbet. Hans fina plus/minus-statistik vittnar också om att det blir få mål bakåt när han är på isen. Inte lika produktiv framåt som han var säsongen 2019/2020.

Christian Lindberg: 3,5

Kommentar: Anslöt inför Allettan och blev en superinjektion, med sin fysik och sitt kloka backspel. Stundtals var han fantastiskt bra och visade rutin, trots sin unga ålder (född 2000). Kvitterar ut ett högt betyg efter totalt 23 matcher i VH-dressen.

Olle Hellström: 2,5

Kommentar: Har blandat och gett under säsongen. Behövde lite tid för att anpassa sig till lagets struktur och spel, men gjorde det riktigt i vissa matcher. Blev bara en säsong i VH. 

Eric Backman: 2,0

Kommentar: När grundserien tog slut tog också 27-åringens tid i Vimmerby slut. Fick det inte riktigt att stämma när han värvades från Kalmar och sökte sig därför vidare. 

FORWARDS/CENTRAR

Pierre Gustavsson: 3,5

Kommentar: En tränares drömspelare? Jo, förmodligen. Jobbar oerhört hårt i varje match, är vältränad och lojal som få. Hyfsad poängproduktion av PG, 18 pinnar. 

Jakob Karlsson: 3,5

Kommentar: Har inte den framträdande roll han haft tidigare år i spel fem mot fem, men i det så viktiga spelet i numerärt överläge. Där är Jakob bäst av alla i Vimmerby. En av seriens allra bästa och bjuder på geniala passningar, som får motståndarna yra i hjälmen. 32 poäng av den rutinerade centern. 

Philip Rondahl: 3,0

Kommentar: Lite snålt av oss kanske. Men 3 är ett bra betyg. Rondahl är en superb lagspelare, bra både defensivt och offensivt. Stark tekare dessutom. Hade förväntat en högre poängproduktion. 

Mattias Wigley: 4,0

Kommentar: Lagets näst främste målgörare med 19 fullträffar. Det är bra. Han adderade det som vanligt med ett uppoffrande jobb i match efter match. Klok, pålitlig, hårt arbetande och en bra tekare. Försvinner till Allsvenskan. 

Ludvig Vännström: 3,0

Kommentar: Umeåkillen som värvades inför säsongen påminner om Pierre Gustavsson. Laglojal, bra skridskoåkare och en spelare som tränaren förmodligen alltid vet vad han får ut av. Glädjande för VH är att han stannar nästa säsong. 

Sebastian Vidmar: 3,0

Kommentar: Skåningen har många verktyg i sin låda. En bra hockeyspelare med ett utsökt spelsinne. Märktes att han skaffat sig mycket rutin från spel utomlands och utstrålande ett påtagligt lugn på isen. Nio mål på kontot. Bra. 

Josh Brittain: 2,0

Kommentar: Den väldige kanadicken med de fina meriterna hade stora förväntningar när han anlände till Småland och Vimmerby. Men nä. De förväntningarna lyckades han aldrig uppnå. Där hade vi väntat oss mer. 

Todd Winder: 4,0

Kommentar: Klockren värvning. Trots att han ibland fick sparsamt med speltid övertygade den rappe kanadicken stort offensivt. Blandade och gav försvarsmässigt, men framåt...där var han vass. Blev lagets bäste målskytt med 21 mål, där vi inte minst minns hans fyra baljor mot Mörrum hemma. 

Johan Schreiber: 3,5

Kommentar: Teknisk, snabb, fint spelsinne och till synes en stark vinnarskalle. Välmeriterad trots sin unga ålder. Här gjorde VH ett klipp när han anlände under säsongen. Lagets bäste poänggörare i Allettan. 

Anton Carlsson: 3,0

Kommentar: Axlade kaptensrollen på ett bra sätt. Stod för en stabil säsong och tog ett stort ansvar med ett hårt slit både offensivt och defensivt. Har gett klartecken för spel 2021/2022, vilket är viktigt i Vimmerbys lagbygge. 

Gustav Jansson: 2,5

Kommentar: Värvades som poängkung, men hade svårt att få till det. Skapade ändå ganska mycket, men hade en hel del otur i avslutningarna samtidigt som inte skärpan riktigt var där. Fick ett lyft i slutspelet, där han bland annat avgjorde hemma mot Troja i kvartsfinalen med två mål. Stannar kvar och här finns mer att hämta.

Jonas Nyman: 3,0

Kommentar: Skövdeförvärvet motsvarade de ganska högt ställda förväntningarna. Fick också stort förtroende och stod för många poäng i sin debutsäsong i Vimmerby. Frågan är om det blir fler? Klubben lär hoppas på det. 

Max Popovic: 2,0

Kommentar: Nä, det här var inte "Poppes" säsong. Hårt drabbad av covid-19, vilket förstörde stora delar av säsongen. Lämnar Vimmerby. 

Oscar Gustafsson: 3,0

Kommentar: Det är en ren njutning att se hans skridskoåkning när han sätter fart. Skapar ofta mycket, men får det inte riktigt att lossna fullt ut. 13 poäng är för lite på 36 matcher för den ödmjuke värmlänningen. Här finns en större potential. 

Victor Östling: 2,0

Kommentar: Förväntningarna var ganska så höga, men Östling fick det aldrig att lossna. Gjorde bara ett mål på 15 framträdanden innan han återvände till Stockholm. 

Oliver Kempainen 2,0

Kommentar: Valde att lämna Vimmerby i ett tidigt skede i höstas, då speltiden blev begränsad. Jobbade alltid hårt för laget under sina säsonger i VH. 

Betygsättningen utgår från att 2 är godkänt, 3=bra, 4=mycket bra och 5=toppklass.
 

*Adam Lindblad, Olle Söderlund, Hampus Sjöbrink, Gustav Nielsen, Albin Bardh, Jonathan Augustin och Martin Holmstrand betygsätts inte då vi anser att de spelade för få matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!