"Vi faller på domarinsatsen"

Virserums SGF föll borta mot Åseda under fredagen efter att bland annat ha åkt på två matchstraff. "Vi faller på domarinsatsen", menade VSGF-tränaren Tomas Larsson.

VSGF föll tungt i derbyt mot Åseda.

VSGF föll tungt i derbyt mot Åseda.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-01 23:28

Fredagskvällen bjöd på ett mycket intressant derby i HockeyTrean mellan Åseda IF och Virserums SGF. Lagen låg inför matchen tvåa respektive trea, där VSGF var bakom Åseda med tre poäng. Och det blev Åseda som tog alla poängen (seger 3–1), efter en tveksam domarinsats, enligt VSGF-tränaren Tomas Larsson.
– Vi faller på domarinsatsen, även om det är tråkigt att säga att det var därför. Men han tappar matchen helt i den andra perioden, säger Tomas Larsson. 

Åseda tog ledningen i den första perioden men Jim Nordh utjämnade för VSGF i början på den andra. Samme Nordh fick sedan matchstraff för en bentackling två minuter senare.
– Den köper jag inte överhuvudtaget. De (Åseda) förstärker situationen och det vill jag absolut inte se i hockey. Han ligger kvar och kallar in sjukvårdare och allt möjligt. Sedan spelar han direkt i nästa powerplay, säger VSGF-tränaren. 

Sju minuter senare kom nästa smäll för VSGF, när William Björklund fick lagets andra matchstraff. Åseda gjorde kort därefter två snabba mål och gick upp till 3–1, vilket också blev slutresultatet. 
– Det svider med förlusten men jag är nöjd med hur vi spelar ändå. Det är två bra lag som möter varandra och det märks att det är två topplag. Sedan är det ett derby och det är lite känslor, så som det ska vara, men det får inte gå över gränsen, säger Larsson, som berömde hela VSGF-laget. 

Åseda tog sig upp på förstaplatsen i och med segern och ryckte ifrån VSGF, som är kvar på tredje plats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!