"Vi har allt att vinna i kvalserien"

Jimmie Jansson har varit en av Västerviks IK:s absolut bästa spelare den här säsongen. Backen, som värvades från allsvenska Timrå, vann plus/minus-ligan i Allettan och blev näste bäste försvarare i poängligan. Nu ser han fram emot kvällens premiär i kvalserien till Allsvenskan, hemma mot Tingsryd. - Vi har allt att vinna, säger han.

Jimmie Jansson låg bakom det matchavgörande 2-1-målet av Linus Boström mot Troja. Foto: Magnus Strömsten

Jimmie Jansson låg bakom det matchavgörande 2-1-målet av Linus Boström mot Troja. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2015-03-12 07:49


Jimmie Jansson har fortsatt om möjligt ännu starkare i play-off-matcherna och var regissören bakom Linus Boströms avgörande 2-1 mot Troja i play off 3. Och han var mycket bidragande även i Allettan-matcherna mot Tingsryds AIF, kvällens motståndare i Plivit Trade-hallen.
- Jag tycker att Tingsryd var det bästa laget av alla vi mötte i Allettan, så det kommer att bli en tuff - men rolig premiär. Vi har allt att vinna i samtliga kvalserie-matcher, säger 20-åringen från Västerås.
Har ni landat nu efter succén mot Troja?
- Ja, vi har landat, nu siktar vi mot nya mål. Men det tog ett par dagar att komma ner på jorden igen. Jag såg väl närmast av alla (se bilden) att Boströms skott gick i mål, säger han.
Jimmie Jansson iscensatte en patenterad uppåkning från backposition direkt efter nedsläpp och såg till att Linus Boström fick pucken i bra position. Bara 15 sekunder in i sudden death. Resten vet ni...
- Jag såg pucken i målet och minns att jag kort tänkte, "oj då, vad har vi nu ställt till med". Sedan gick allting "bananas". Jag minns att jag kastade klubban och handskarna, sedan minns jag inte så mycket mer. Vilket tryck det blev i hallen!

Enorm laganda
Inte många trodde på förhand att VIK skulle vinna grundserien och gå till Allettan. Än mindre ta sig vidare genom alla tre play-off-stegen till kvalserien till Allsvenskan.
Det kanske är en stor skräll för många, men inte för oss i laget. Vi har en enorm laganda och moral i det här gänget, och det kan ta oss ännu längre.
Vi är givetvis nöjda med prestationen så här långt, men vi är absolut inte färdiga. Det hörs i snacket i omklädningsrummet. Alla vill mer. Det kommer så klart att bli väldigt tufft, vi möter ju mycket bra lag hela tiden, men Allsvenskan är ingen omöjlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!