"Vi har mycket att jobba på i spelet"

Vimmerby Hockey vann sista träningsmatchen mot Kalmar med 5-3 men det var inte idel positiva toner efter matchen.

Ishockey2019-09-06 21:35

– Vi vinner och gör fem mål, det är det vi tar med oss, säger Pierre Gustavsson, ny från Västervik, efter matchen.

Hans lag gick ifrån ett likaläge (2-2) fram till 5-3 i slutperioden och ett tröttkört Kalmar fick se sig besegrade. Med en dryg vecka kvar till premiären finns det däremot en del att slipa på i VH-lägret, menar Pierre.

– En del detaljer i spelet saknas fortfarande och vi har inte riktigt hittat rätt i alla delar av spelet ännu men det finns fortfarande tid att jobba på det, säger Gustavsson.

VH tog ledningen genom ett PP-mål av Roman Semjonovs i den första perioden men gästerna vände genom två sena mål. I den andra kvitterade VH genom Henrik Eriksson och i den tredje såg först Christoffer Rasch till att, med ett drömmål, ge VH ledningen. Kalmar stretade dock emot trots att man tätt inpå matchen inte fått mindre än fem återbud på grund av sjukdom, och kvitterade än en gång. När man sedan fick fyra minuter i numerärt underläge kunde Jesper Bärgård styra in 4-3, som visade sig bli matchavgörande. Edwin Johansson fastställde slutresultatet i tom bur.

–  Kalmar orkade kanske inte riktigt, det var ganska högt tempo i matchen, säger Gustavsson, som var inblandad i Semjonovs 1-0-mål.

Vimmerby avslutar alltså försäsongen med att besegra en kommande seriekonkurrent. Division ett södra drar igång på nästa lördag men VH:s säsong först på söndagen med bortamatch mot Halmstad.