"Vi höll på att göra årets sämsta byte"

Pierre Gustavsson gjorde totalt fyra poäng för VH mot Hanhals men ville inte ta åt sig för mycket ära för sitt mål. "Det var bara tur", säger han.

Här har Christoffer Rasch precis gjort 3–1 mot Hanhals.

Här har Christoffer Rasch precis gjort 3–1 mot Hanhals.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-01-05 19:19

Vimmerby Hockey tog en komfortabel seger med 6–2 hemma mot Hanhals. En av segerorganisatörerna var Pierre Gustavsson, som stod för tre passningspoäng och ett mål.
– Det var skönt att få lite utdelning nu. Spelmässigt är vi mycket bättre än dem (Hanhals) men vi gör bara ett mål i den första perioden. Det känns som att vi gjorde det som krävdes av oss för att vinna till slut även om vi släppte in dem i matchen, säger Pierre Gustavsson och syftar på den andra perioden där VH fick se Hanhals kvittera till 1–1. 

Efter kvitteringen var det dock inget snack och VH öste på och ledde med 4–1 inför den tredje och sista perioden. Två minuter in i den fick Gustavsson göra 5–1-målet. 
– Mitt mål var ju bara tur, haha. Det var en målvaktstavla om man ska vara ärlig. Men skjuter man så blir det mål till slut, säger målskytten. 

En annan målskytt för VH var Christoffer Rasch, som gjorde ett patenterat Rasch-mål när han drog iväg ett stenhårt skott i krysset till 3–1 för VH i mitten på den andra perioden. 
– "Jagge" (Jakob Karlsson) är väldigt kylig med pucken och håller i länge för att suga på sig folk. Sedan lägger han den till mig och då är det ett drömläge jag får egentligen, säger Christoffer Rasch. 

Han stod också för en mycket snygg assist när han spelade fram Anton Carlsson till 2–1-målet. I situationen innan det kunde det dock ha slutat illa när de båda stod för tveksamma ingripanden i försvaret. Det löste sig och i anfallet direkt efter det kom 2–1-målet. 
– Jag och Anton (Carlsson) pratade om det efteråt och sa att vi höll på att göra årets sämsta byte när vi höll på att ställa till det fyra gånger om. Sedan går vi upp och gör ett riktigt snyggt mål och då kunde vi pusta ut och skratta åt det i båset istället, säger Rasch.

Backen klev dock av isen under de sista sju minuterna efter en befarad huvudskada.
– Jag fick en smäll mot huvudet och mår inte helt hundra nu. Jag känner av det men förhoppningsvis så är det inte en hjärnskakning utan bara musklerna runt nacken som värker, säger han.

Pierre Gustavsson gjorde fyra poäng.
Pierre Gustavsson gjorde fyra poäng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!