"Vi ska bygga på de två senaste matcherna"

Mathias Wigley har gjort tre mål på de två senaste matcherna. Nu ser han fram emot matchen mot Hanhals och att få spela mer med sin nya kedja, som han tycker funkar bra.

Mathias Wigley (i mitten på bilden) är nöjd med matchen mot Tyringe, och vill ta med sig de bra sakerna därifrån till onsdagens möte med Hanhals.

Mathias Wigley (i mitten på bilden) är nöjd med matchen mot Tyringe, och vill ta med sig de bra sakerna därifrån till onsdagens möte med Hanhals.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-10-02 06:30

Efter en tuff start med tre raka förluster har nu Vimmerby Hockey fått upp farten. I söndags besegrade de Tyringe hemma med 10-2. 

Vimmerbys Mathias Wigley:

 – Det var skönt. Det blev ju lite islossning. Jag tycker vi byggde vidare på Nybromatchen, där vi också spelade bra. Vi sa till varandra att inte tumma på något efter Nybromatchen, utan fortsätta med det vi gjorde bra. Det tycker jag vi lyckades med, säger Wigley, men lägger till att motståndet inte var så bra. 

 – Tyringe gjorde kanske inte sin bästa match, men vi trummade på i tre perioder och slappanade aldrig av. Bra också att vi sprider ut målskyttet lite. Det gäller att ha tre, fyra kedjor som kan producera poäng, så det är viktigt att få igång alla. 

Mathias Wigley själv har fått igång sitt målskytte. Han gjorde ett mål mot Nybro och två mot Tyringe. 

 –  Jo, men det känns bra. Jag har börjat bra i serien nu. Min kedja med Niklas Salo och Henrik Eriksson har haft två bra matcher nu. Trots att vi inte har hunnit spela ihop oss så mycket än eftersom Salo nyss kom hit så känns det som vi hittar varandra bra. 

Nu väntar alltså Hanhals borta för Wigley och Vimmerby. Hanhals har fyra poäng efter fem matcher och ligger nia i serien, en placering ovanför VH. De kommer senast från en 4-0-förlust borta mot Nybro. 

 – Vi ska bygga på det vi har haft de två senaste matcherna, så ska det kunna gå vägen. Men det är ett lag som tror, och är bra, på det de gör. Det gäller att vi är på tårna från start, säger Wigley. 

Det verkar vara skadefritt i VH.

 – Jag har inte hört något annat än att det blir samma lag som var med mot Tyringe, säger Mathias Wigley. 

Vi är på plats i Kungsbacka och liverapporterar matchen med start 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!