”Vi vill gärna ha honom”

Vimmerby Hockey söker en center. Victor Crus Rydberg kan vara valet. – Vi vill väldigt gärna ha honom, men har han flera alternativ, säger Daniel Stolt om Tingsrydskillen som spelade i Vita Hästen i vintras.

Foto:

Ishockey2016-05-25 06:30

Vimmerby Hockey har jobbat hårt för att få ihop en slagkraftig trupp till kommande säsong. Allt tyder på att de har lyckats bra. Den sista pusselbiten för att få ihop lagbygget är att få in en skicklig center.

Det är här 21-årige Victor Crus Rydberg kommer in i bilden. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit med en hel del i sin karriär. Han har bland annat spelat sju matcher i AHL (snäppet under NHL), gjort 45 allsvenska matcher, har 35 juniorlandskamper på sitt konto och är draftad av New York Islanders.

Med den meritlistan förstår ni varför VH så gärna ser honom i truppen:

– Det är en mycket duktig spelare, som inte kom helt till sin rätt i Vita Hästen. Vad jag förstår så snittade han en poäng i snitt under försäsongen då han spelade center. Sedan fick han spela ytterforward vilket han tydligen inte gjort tidigare i sin karriär, säger Daniel Stolt.

Vill komma till avslut

Förra helgen var Crus Rydberg på besök i Vimmerby, tränade och träffade spelarna i laget.

– Vi var nöjda med honom och jag tror att han fick en bra bild av oss som klubb och av tränarna. Jag tror också att VH kan vara bra för honom i det här läget.

Hur nära är ni en lösning?

– Vi bollar och diskuterar nästan varje dag och vill komma till ett avslut. Samtidigt vill vi inte stressa honom. Han har flera alternativ att välja mellan, både från Allsvenskan, division ett och utomlands. Han vill vara noggrann när han gör sitt klubbval och vi är beredda att det kan ta ett tag att landa Crus.

– Vi tittar på lite olika lösningar för att vi ska kunna få ihop den ekonomiska biten, typ ”supporterspelaren”. Vi har 26 000 kronor sparat från förra året och en bra grund att stå på om det skulle bli aktuellt, menar Vimmerbys sportchef.

Nöjda med truppen

Om det inte löser sig med Crus Rydberg, så ska i vilket fall truppen kompletteras med ytterligare en center. Sedan är sportgruppen ganska nöjda.

– Vi har målvakterna och 7 backar och 12 forwards klara. Vi är väldigt nöjda med den trupp vi har och med en center till så klarar vi nog att spela grundserien på det antalet spelare. Går vi till Allettan måste vi ha in fler spelare – och det kan bli aktuellt oavsett vilket om vi får tag på en intressant spelare. Vi kommer också att kika på samarbete både uppåt och neråt i seriesystemet.

Hur blir det med Alexander Andersson och Jim Nordh?

– Som det ser ut idag blir det inget spel. Vi har inte heller haft någon diskussion med dem. Men vi får se längre fram om de har den tid som krävs för att göra en fortsatt satsning på hockeyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!