VIK avgjorde i slutsekunderna

VIK fortsätter att imponera i träningsmatcherna. På tisdagen kom fjärde raka segern, 4-3 hemma mot Södertälje. – I dag var vi inte så bra spelmässigt, vi är lite tunga och sega efter all hårdträning, men det är ändå starkt att vi biter ihop och vinner en sådan här match, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Ishockey2016-08-24 08:35

Första perioden var intensiv och jämn, och det såg inte ut som en träningsmatch. Båda lagen ville visa upp sig från sin bästa sida inför det som komma skall; Allsvenskan.

Västervik inledde bäst och smällde på rejält i närkamperna. Både SSK:are och utrustning yrde. Nye lagkaptenen Dan Pettersson utnyttjade sina många kilon väl, men även Fredrik Asplund, Alexander Pettersson och Simon Hellholm, den nye provspelaren Från Linköpings HC, fick in fina ”kroppsvärmare”.

Men även om hemmalaget började bra så hade man svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna.

- Vi var allmänt sega, både i ben och tanke, tycker Karlin.

Efterhand kom SSK in mer i matchen, men mållöst och oavgjort var relativt rättvist efter en period.

Tvärtom

Om VIK var det något bättre laget i första perioden så var det tvärtom i andra.
VIK:s passningsspel var för dåligt och Södertälje bröt enkelt vid flertalet tillfällen och fick bra tryck och snurr i anfallszon.

- Vi var inte riktigt fräscha och gjorde många saker fel, bland annat så var vi för dåliga i mittzon.

Anton Holm snärtade in en handledare via målramen och in efter 9.40, och bortalagets ledning var befogad så långt in i matchen.

Men en VIK-kvittering skulle komma före paus. Pierre Gustavsson höll sig påpassligt framme och slog in en målvaktsretur till 1-1 efter skott från Nicolai Meyer.

Och dansken var i aktion igen direkt i inledningen av tredje perioden, då han klippte till direkt på Joakim Englunds passning och gav VIK ledningen efter bara 43 sekunder. Pucken tog på nye SSK-målvakten Mathias Dahlström benskydd, men gick in till 2-1.

Glädjen blev dock kortvarig, Felix Maegaard-Scheel kvitterade ganska omgående till 2-2 efter tafatt försvarsspel av VIK i egen zon.

VIK-målvakten Ludvig Engsund kunde ha gjort det bättre, men han fick heller inte mycket hjälp av utespelarna.

Avslutningen blev händelserik. VIK gjorde 3-2 med dryga minuten kvar, efter en urlläcker passning från Pierre Gustavsson till Andreas Frisk som stenhårt sköt ett slagskott i nät.

SSK kvitterade omgående med en turlig studspuck, men VIK fick sista ordet genom matchens lirare Nicolai Meyer (2+1) - som avgjorde med en iskall straff sedan han själv blivit upphakad i slutsekunderna.

Och detta tålde inte SSK:s Michael Schumacher. Han svingade klubban mot Oscar Karlssons huvud. Som tur är blev VIK-backen inte allvarligt skadad, men Schumacher lär ha en avstängning att vänta.