VIK bekräftar värvningen från SSK

På onsdagsmorgonen blev det officiellt att Anton Blomberg spelar med Västerviks IK nästa säsong.

Anton Blomberg byter SSK mot VIK till nästa säsong.

Anton Blomberg byter SSK mot VIK till nästa säsong.

Foto: MAXIM THORE

Ishockey2020-04-01 09:12

Som Sporten skrev häromdagen blir det VIK för Anton Blomberg. Klubben bekräftade uppgifterna i ett pressmeddelande på onsdagen.

"Anton är en spelare som är användbar i många situationer. En rivig spelartyp med ett bra skott. Han kommer bli nyttig för oss nästa säsong", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i pressmeddelandet.

– Jättekul och skönt att det är klart. VIK ringde ganska nyligen och visade intresse och det lät bra så jag ville göra klart så fort som möjligt, berättar Blomberg för Sporten.

Anton är barndomsvän med tidigare VIK-spelaren Victor Lindman och har hört en hel del om klubben från honom.

– Han har alltid pratat gott om Västervik. Dessutom har jag ju mött VIK ganska många gånger, både i allsvenskan och ettan. Det har varit roliga matcher med mycket fysiskt spel och det passar mig bra. Jag gillar att smälla på och ge energi till laget, säger Blomberg och beskriver sig själv som hockeyspelare:

– Jag har bra fart och ett bra skott som jag gärna använder i powerplay. Jag gillar även att komma under skinnet på motståndarna. Jag är ganska allround och bekväm i de flesta rollerna.

Samtidigt meddelar klubben att backarna Erik Ullman och Kim Johansson lämnar och att anfallsspelarna Erik Nyström, Victor Wänghult och Erik Aterius inte kommer att erbjudas några nya kontrakt.

Backarna Ullman och Johansson har spelat två säsonger vardera i VIK där den sistnämnda även var inlånad i 18 matcher säsongen 2017/2018. Det blir 102 matcher och 44 poäng (20+24) för Ullman och 126 matcher och 33 poäng (11+22) för Johansson. Ett tungt tapp för klubben.

– Jag har trivts jättebra i Västervik, det har varit en lärorik och rolig tid, säger Ullman till Sporten.

Varför tackar du nej till en fortsättning med VIK?

– Dels för att jag hela tiden vill ta mitt spel uppåt och dels för att jag vill se vad det finns för intresse i övrigt, men VIK ville ha svar inom tio dagar och jag kunde inte ge dem det. VIK var absolut ett alternativ, men jag måste tänka på min utveckling i första hand.

Har du en ny klubb klar?

– Nej, det finns andra intressenter men inget är klart, säger Ullman som enbart har fina minnen från Västervik.

– Jag kom dit med ett stukat självförtroende efter att ha blivit utlånad till Huddinge från AIK. Första säsongen var väl lite upp och ner, men den andra är jag nöjd med. Jag har blivit jämnare i mitt spel och kunnat utmana om att göra mål i varje match. Jag har dessutom försökt att ta en ledarroll utanför isen, vilket jag tycker att jag har lyckats med. Jag kommer även att sakna fansen. I en liten stad stöter man på varandra ganska ofta och hinner få en ganska nära relation på två år.

Kim Johansson är inne på samma linje.

– Det känns lite vemodigt att lämna. Västervik är som ett andra hem där jag och flickvännen har trivts väldigt bra. Men jag kände att det var dags att söka en ny utmaning och förhoppningsvis komma till en större organisation med bättre möjligheter, säger 21-åringen från Luleå och fortsätter:

– Jag är otroligt tacksam för att VIK tog tillbaka mig och Mattias Karlin gav mig chansen att bygga upp mitt självförtroende med en stor roll. Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta utvecklas och ta steget från en stabil back i allsvenskan till en av ligans bästa backar.

Rykten placerar dig i Vita Hästen, stämmer det?

– Hästen är en av klubbarna som har visat intresse, men inget är klart.

Erik Nyström, som också lämnar, står noterad för 47 matcher och 16 poäng (5+11) i VIK-tröjan medan Wänghult, som kom in i slutet av förra säsongen och förlängde över den nyss avslutade säsongen, hann göra 49 matcher och 14 poäng (3+11).

Aterius hade svårt att ta en plats under säsongens gång och blev utlånad en sväng till division 1-klubbar. I VIK-tröjan blev det 43 matcher och två poäng (1+1).

Erik Ullman har tackat nej till VIK:s kontraktsförslag.
Erik Ullman har tackat nej till VIK:s kontraktsförslag.
Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!