VIK brände läge på läge

Efter två raka förluster var det viktigt för Västerviks IK att studsa tillbaka när laget mötte Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Hur det gick? Stryk med 1-4 efter hiskeligt massa missade målchanser.

JOBBIGT. Västerviks IK föll tungt hemma mot Södertälje.

Ishockey2017-11-29 20:06

I lördags, stekhett derby mot Oskarshamn, fullsmockad ishall och en tät och rafflande fight i tre akter. I afton var det vardag igen.
Mötet mot tabellåttan, tillika klassiska SSK, var betydligt mer ljummet.
Södertälje med den väldige ytterst meriterade Nicklas Grossman (VM-medaljör och mångårig NHL-spelare) som härförare, satte tonen och var det bättre laget inledningsvis. SSK satte också kvällens första mål efter en vunnen sargduell och ett diagonalpass, som Victor Andersson förvaltade på bästa sätt.
Hemmastarka VIK hämtade andan och fick fart på grejerna efterhand. Det låg en kvittering i luften – och till slut kom den. Stefan Gråhns pucktapp snappades upp av Lukas Löfqvist som i sin tur serverade Mattias Elfström fritt läge. Avslutningen var av bästa märke, rakt upp i nättaket.

Missar i massor
Västervik ägde mittperioden, hade ytterligare fyra powerplay, men var alldeles för blekt i avsluten. Joacim Hedblad hade ett drömläge, men sköt utanför, Conny Strömberg och Lukas Löfqvist hade frilägen, men missade. Så där höll det på. Och mitt i allt stack Södertälje upp, utnyttjade ett misstag och satte 1-2 genom Thomas Valkvae-Olsen. Puckinnehavet var säkert 75-25 och 10-1 i heta chanser i VIK:s favör, men vad hjälpte det. Ni vet vad det ytterst handlar om: att göra mål!
Efter två perioder hade Västervik dessutom haft sex (!) numerära överlägen mot SSK:s noll. Skottstatistik: 23-6 i mittperioden.

En fortsatt intensiv och het kvitteringsjakt fortsatte i tredje. Lägena fanns, men skärpan var undermålig, samtidigt som SSK-målvakten George Sörensen storspelade.

Typiskt nog kom avgörandet i powerplay - för SSK. När VIK för första gången i matchen hade spelare på botbänken satte Lucas Carlsson 1-3. Som blev 1-4 kort efteråt. Nattsvart.

Efter tre raka segrar, har VIK nu  tre raka förluster.

I hemmalaget var Kalle Östman, Christopher Fish och Oscar Drugge bäst.

Matchfakta: Västervik-Södertälje: 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Första perioden: 0-1 (5.59) Victor Andersson (Nicklas Heinerö), 1-1 (19.02) Mattias Elfström (Lukas Löfqvist).
Andra perioden: 1-2 (30.19) Thomas Valkvae-Olsen (Christopher Bengtsson, Fredric Weigel).

Tredje Perioden: 1-3 (49.13) Lucas Carlsson (Stefan Johansson), spel 5 mot 3, 1-4 (10.58) Thom Flodqvist (Christopher Bengtsson, Thomas Valkvae-Olsen).
Utvisningar: VIK:2x2. SSK: 6x2.
Skottstatistik: 8-9, 23-6, 8-12