VIK ett steg närmare kvalserien

I torsdags var Västervik IK:s seger orättvis. I lördags var den fullt rättvist. VIK kan börja ladda för playoff två efter att ha avfärdat Mariestad i två raka. - Det ska bli ännu roligare med playoff två. Jag vill helst slippa Troja/Ljungby, sade Fredrik Asplund efter 5-2-segern.

Segerjubel. Väservikstrion Joakim Englund, Eric Backman och Jacob Tenemyr jublar efter 4-1-målet.

Ishockey2015-02-23 07:49

Förra året tog det stopp mot Tingsryds AIF i playoff ett. I år blev Mariestads BoIS en munsbit i samma omgång. Efter två raka segrar kan Västervik stolt boka en buss till torsdagens bortamatch i playoff två. 5-2 slutade bataljen i lördags efter en makalöst stark andraperiod, där VIK avgjorde matchen.
- Powerplayet funkade inte i Mariestad, så vi hade ändrat om lite i dag. Jag fick kliva in i slottet, sade VIK:s Fredrik Asplund.

PP - ett segervapen
Genialiskt skulle det visa sig. Efter 12.30 i den första perioden kvitterade Asplund Mariestads ledning i numerärt överläge.
- Det var en isare, han ska ta den, men den satt. Det fanns en rätt stor lucka i slottet och det var riktigt skönt att få utdelning direkt.
Powerplay skulle bli VIK:s segervapen i den här matchen. I den andra perioden, när Filip Törnqvist satt utvisad, gjorde Fredrik Asplund 2-1.
- Det var ett bra pass från Dan (Pettersson) den här gången. Vi fick verkligen igång powerplay-spelet.