VIK fick inte in kvitteringen

Precis som de två föregående VIK-drabbningarna med Karlskrona blev fredagskvällens match en tight dust. VIK pressade hela tredje perioden men fick se sig besegrade, 2–1.

Trots flera bra lägen blev det inget mål Darren Nowick och som var besviken efter förlusten mot Karlskrona.

ishockey2018-12-07 21:10

VIK gav ett fokuserat intryck redan från start hemma mot Karlskrona. Ett väl avvägt aggressivt presspel varvat med kloka beslut med pucken. Chanserna som skapades var inte jättemånga åt något håll då båda lagen verkade vilja spela snålt som det heter. Det krävdes en individuell prestation signerad Trevor Mingoia för att låsa upp matchen. Han gjorde bort två KHK-spelare och efter att målvakten räddat hans skott var det bara för Kellen Jones att raka in returen. Målet blev första periodens enda.

Ett mål var också det vi fick se i en långa stunder tillknäppt andraperiod. Matchen tog fart en del minuterna efter Karlskronas kvittering i mitten av perioden. Målet kom för övrigt i fyra mot fyra. Chanser fanns det fler än i första och det pingade i ramverket nere hos båda målvakterna. Jörgen Karterud spelar ju numera för Karlskrona och hans ribbskott var det närmaste vi kom ytterligare mål i andra.

Också i den tredje var det fördel VIK spelmässigt. Onödigt pucktapp efter knappa sex minuter gav dock ett lurande Karlskrona kontring, som avslutades med att gästerna tog ledningen. Ett läckert mål. VIK fick som så många gånger förr jaga i slutperioden. Det ultimata läget kom när VIK fick straff efter 15:30 men Nowick kunde inte överlista Holm. VIK fortsatte trycka på men tog ofta för god tid på sig och fick istället se läget passera. Med tom bur skapade VIK ett par tre lägen men KHK höll undan.

VIK–Karlskrona 1–2

Första perioden: 1–0 (10:02) Kellen Jones (Trevor Mingoia, Kevin Schulze)

Andra perioden: 1–1 (10:23) Viktor Grahn (Niklas Johansson)

Tredje perioden: 1–2 (05:41) Matt Carey (August Nilsson, Viktor Liljegren)

Skott: 13–6, 18–8,

Utvisningar: VIK 2x2 min, KHK 3x2 min