VIK fick jubla efter derbyseger

I säsongens tredje träningsmatch kom Västerviks IK:s första vinsten sedan Vita Hästen besegrats med 3–2 i Plivit Arena.

VIK:s Tim Wahlgren försöker ta sig in framför Vita Hästens mål.

Ishockey2021-08-25 21:33

VIK fick en bra start på matchen i och med att Joakim Hagelin gjorde 1–0 redan i andra minuten i numerärt överläge. VIK fortsatte att vara eftersom Vita Hästen drog på sig ytterligare utvisningar.

Därför kom kvitteringen till 1–1 genom William Fällström lite överraskande.

Därefter blev det jämnare spelmässigt och gästerna gjorde 2–1 genom Filip Cruseman.

I andra perioden var det en helt annan fart på hemmaspelarn som större delen av perioden förlade spelet i anfallszonen. Det blev välförtjänt utdelning på spelövertaget.

Först kvitterade Mattias Wigeley till 2–2 och Myles Powell såg till att VIK ledde med 3–2 efter två perioder.

Den tredje perioden blev spelmässigt jämnare och båda lagen skapade lägen för ytterligare. Gästerna skapade några kvitteringslägen i slutminuterna, men de lyckades inte överlista Edvin Olofsson i hemmamålet. Därmed slutade den tredje perioden mållöst.

Backen Alexander Yuonan hade spelat färdigt efter två perioder. Det innebar att Jens Holmström fick kliva ner som back i tredje perioden.

VIK spelar nästa träningsmatch på fredag när Kristianstad väntar på bortaplan.

Mål och pass, VIK: Joakim Hagelin 1+1, Mattias Wigley 1+0, Myles Powell 1+0, Tim Wahlgren 0+1.

Niklas Czarnecki fick se sitt VIK besegra hans tidigare lag Vita Hästen.