VIK föll efter straffläggning mot AIK

Västerviks IK fick se sig besegrade efter straffläggning mot AIK. Gnaget hade chanser att avgöra matchen i tredje perioden, men Jonas Fransson i målet räddade en VIK-poäng i Plivit Trade-hallen.

Ishockey2018-01-06 16:49

Gästande AIK tog ledningen i Plivit Trade-hallen sex minuter in i första perioden. Det var Joakim Thelin som höll sig framme och såg till att Västervik hamnade i tidigt underläge. Trots stort övertag i skottstatistiken för hemmalaget (16-7) letade sig pucken inte in. 0-1 blev resultatet när första perioden nådde sitt slut.

I mitten av den andra perioden dansade pucken på mållinjen för VIK efter att Victor Öhman höll sig framme. Domaren kunde dock inte avgöra om pucken var helt över linjen så vid nästa avbrott skulle han ringa och kontrollera. Men nästa avblåsning skulle visa sig bli i form av ett definitivt kvitteringsmål för hemmalaget. Målskytten var Kalle Östman och han tilldelades målet eftersom Öhmans skott inte visade sig varit inne. 1-1 blev ställningen inför den tredje och avgörande perioden.

I den tredje perioden var AIK dominerande. Jonas Fransson stod för några svettiga räddningar och såg till att VIK fortfarande var med i matchen. Framåt hade Västervik svårt att skapa något och laget producerade bara sex skott på mål. Matchen gick till förlängning, men inte heller där kunde en vinnare koras.

I straffläggningen inledde Kalle Östman med att skicka pucken upp i krysset för VIK. Det var dock AIK som skulle dra det längsta strået efter att Eric Castonguay satte två straffar för gästerna. Västervik föll och fick nöja sig med ett poäng.

Västerviks IK-AIK 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)