VIK föll igen – trots bra insats

Nej, det blev inte någon poäng den här gången heller. Under söndagskvällen åkte Västerviks IK på säsongens fjärde förlust mot Leksand.

Ishockey2018-01-28 19:44

VIK gjorde en bra bortamatch och hade länge vittring på poäng. Men det var en klen tröst efter förlusten i Tegera Arena.  Leksand vann med 4-1 inför 3 589 åskådare.

Västerviks matchplan var tydlig: backa hem och satsa på kontringar. I den första perioden kom också 1-0 genom Patrik Blomberg, efter fint förarbete av Christopher Fish.

VIK spelade disciplinerat och hjälpte sin målvakt Viktor Östlund på ett mycket bra sätt. Han räddade hela 17 skott i den första perioden.

Nämnde Östlund tvingades inleda den andra perioden i avbytarbåset, på grund av materialproblem. Det blev kostsamt för VIK.

Bortaspelarna inledde perioden virrigt. Jonas Fransson, som spelade totalt fyra minuter, släppte in 1-1 efter 23:24. Det var en tilltrasslad situation där Erik Aterius stötte in pucken i nät från nära håll. Kort därefter tog Västervik timeout.

Leksand var det spelförande laget under i stort sett hela perioden. Men det ska sägas att VIK hade sina lägen. Bland annat kom de till ett flertal fina 2-mot-1-lägen.

Efter 38:06 tog hemmalaget ledningen. Patrick Mcnally kunde relativt ostört prickskjuta in 2-1 från ”slottet”, bakom den annars storspelande Viktor Östlund.

I den tredje perioden lyfte VIK upp spelet i jakten på en kvittering. Och det saknades sannerligen inte chanser. Tre-fyra gånger var det ytterst nära att bli mål.

Men istället för 2-2 satte Tobias Forsberg 3-1 med drygt sex minuter kvar. När klockan stod på 59:50 kom även 4-1 i tom kasse. Därmed åkte VIK på sin tredje raka förlust – och laget ligger alltjämt under det negativa kvalstrecket.