VIK föll stort: "Såg ut som vi vägde 30 kilo"

På sistone har Västervik radat upp segrar i Hockeyallsvenskan och visat upp en imponerande defensiv. Men mot Almtuna var den fina formen som bortblåst. – Stundtals såg det ut som att vi vägde 30 kilo, säger tränaren Mattias Karlin.

Dan Pettersson, till höger, gjorde Västerviks mål mot Almtuna.

Ishockey2017-02-01 21:05

Nej, det var ingen bra onsdag för Västerviks IK. På förmiddagen blev det officiellt att stjärnan Fredric Andersson lämnar laget med omedelbar verkan. Han kommer istället att fullfölja säsongen i SHL-klubben Örebro (läs separat artikel).

Och på kvällen svarade VIK för en av säsongens sämsta insatser.

– Jag är jättebesviken. Den första halvan av matchen var åt helvete för dålig, säger Mattias Karlin.

Vad var det som inte fungerade?

– Allt. Närkampsspelet var för dåligt, vi hade ingen fart och viljan fanns inte det.

Påverkades ni av att Fredric Andersson lämnade laget bara några timmar innan matchstart?

– Jag tror inte det. Men det är alltid svårt att säga.

Jobbig start

Inför gårdagens omgång hade VIK-målvakten Jonas Fransson hållit nollan i sex raka perioder.

Mot Almtuna tog det bara tre minuter innan pucken låg i nät. Det var som att Västervik aldrig lyckades skaka av sig den mardrömsstarten.

Defensiven darrade och offensivt märktes det att Fredric Andersson, Victor Öhman och Conny Strömberg saknades.

– Det blev virrvarr av allting. Vi tappade linjerna i spelet och stundtals såg det ut som att vi vägde 30 kilo i närkamperna, säger Mattias Karlin.

Almtunas avgörande ryck kom i början av den andra perioden. Vid både 3-0 och 4-0 var VIK-spelarna mycket passiva i egen zon.

När drygt halva matchen var spelad ryckte Västervik upp sig. Men närmare än Dan Petterssons 4-1-mål kom aldrig gästerna.

– Vi får ta med oss delar av den tredje perioden. Då lyfte vi ändå upp spelet och skapade några hyfsade lägen, säger VIK-tränaren.