VIK föll trots tapper insats

Västerviks IK föll med flaggan i topp på Hovet mot AIK. VIK hade till och med ledningen efter första perioden, men en svag mittperiod förstörde segerchanserna. - Vi tappade noggrannheten i andra perioden och lämnade över initiativet, det är där vi tappar matchen, anser VIK-tränaren Mattias Karlin efter förlusten med 4-1 (0-1, 3-0, 1-0).

VIK fick jubla över 1-0-ledning borta mot AIK, men i andra vände matchen och det blev en hedersam 4-1-förlust.

Ishockey2015-03-16 08:01

Västervik såg inledningsvis lite taget ut av stundens allvar, men nervositeten verkade släppa efter bara några minuter då man tog över taktpinnen och skapade flera fina målchanser. Bland annat var Jimmie Jansson mycket nära att näta, men missade halvöppet mål då han bara fick halvträff på pucken.
Jansson var sedan nära att bli syndabock efter en första klassens "indianare", och han får tacka Daniel Wälitalo för att nollan var intakt efter att denne gjorde en fenomenal "fotbollsmålvaktsräddning".
VIK skakade om AIK i slutet av första perioden, och rättvist fick VIK också utdelning. Emil Georgsson spelade fram Joakim Englund som sköt, och lagkamraterna skymde förtjänstfullt Robin Rahm i AIK-målet.
Sensationellt 1-0 till VIK och vilt jubel bland de uppskattningsvis 300 VIK-supportrarna på Hovet.
- Jag är nöjd med första perioden, vi kontrollerade matchen fint där, tycker VIK-tränaren.

300 tillresta supportrar stöttade Västerviks IK på Hovet och fick se sitt lag stå upp bra mot storheten AIK. Till slut blev det dock förlust med 4-1.