VIK förlänger med lagkaptenen

Västerviks IK förlänger med lagkaptenen Joakim Englund. Nästa säsong blir hans sjunde i klubben. – Joakim är en riktig kulturbärare, han är en ledargestalt både på och utanför isen – och han kommer att göra ett gott arbete för oss i defensiven i Allsvenskan, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Englund med dottern på axlarna.

Englund med dottern på axlarna.

Foto: Arkiv

Ishockey2016-05-02 11:59

Att rutinerade lagkaptenen Joakim Englund skulle följa med VIK upp till Hockeyallsvenskan var inte givet, i alla fall inte för Englund själv – som med glimten i ögat ibland själv har kallat sig för den ”sämste backen i division ett”.

Det är ju inte så många spelare som gör debut på elitnivå 33 år gamla, efter tolv säsonger i Hockeyettan, och en säsong i division två…

– Det är klart att jag hoppades, men jag visste verkligen inte om VIK ville satsa på mig eller inte. Så att jag nu får den här chansen är fantastiskt roligt, säger Joakim Englund.

 – Jag är väldigt tacksam gentemot min arbetsgivare, som låter mig gå ner och jobba halvtid så att den här satsningen är genomförbar.

– Vi kör ju igång försäsongsträningen idag, och jag kommer att träna extra hårt för att komma till Allsvenskan så väl förberedd som det bara går, det är ett absolut måste för mig, säger Englund.

Jocke Englund var med i det VIK-lag som rasade ner i division två säsongen 2010/2011, och då var Allsvenskan oerhört långt borta.

– Nej, det hade man förstås inte trott om någon då hade sagt att vi om några säsonger skulle spela i Allsvenskan.
VIK:s sportchef Tomas Lind är övertygad om att den mångårige lagkaptenen kommer att göra ett bra jobb för VIK i Allsvenskan.

– Jocke kommer, precis som alla andra, att behöva steppa upp några pinnhål. Men jag är inte ett dugg orolig, han kommer att lägga ner sin själ i det här och vara en förgrundsfigur i det defensiva arbetet nästa säsong, särskilt i boxplay, avslutar Tomas Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!