VIK förlorade i Södertälje

Den kom inte ikväll heller, Västerviks IK första bortapoäng för säsongen. Södertälje var mindre dåliga och vann med 2-0. – Vi bjuder inte upp till match idag, säger VIK-tränaren Roger Forsberg.

Ishockey2017-10-18 19:08

Det tog tre, kanske till och med fyra försök innan Södertälje kunde punktera matchen genom att sätta 2-0 i tom bur. Men faktum är att matchen borde ha varit avgjord en bra stund innan det. Till exempel i andra perioden, när SSK dominerade fullständigt och gång efter annan tryckte ner VIK i egen zon. Den enda anledningen till att man målmässigt var med efter två perioder stavas Jonas Fransson. Markus Persson hade givit hemmalaget ledningen efter 15:25 av den första när han prickade ”gubbhörnet” bakom Fransson, som kronan på loopa-i-VIKs-zon-verket.

– Efter deras 1-0, som vi bjuder på, är vi jäkligt uddlösa. Vi tar inget ansvar utan lägger hela tiden över det på någon annan, säger VIK-backen Oskar Drugge efter matchen.

I andra perioden kom VIK:s första skott på mål efter 13 minuter. Oskar Drugge hade det bästa när hans formation lyckades med en tekningsvariant.
– Där måste jag göra mål. Jag har ett skott precis innan som han (SSK:s målvakt George Sörensen) inte har en aning om att han räddar men efter varianten måste jag sätta dit den.

På resultattavlan levde matchen alltså hela vägen in – trots att ett lite pånyttfött Södertälje alltså styrt tillställningen i stort sett hela tiden.
– Det var i underkant, definitivt. Vi startar matchen ganska bra men när vi låter SSK, som har många små, tekniska forwards, ligga på rulle så blir det såhär, menar Drugge.

Jakob Spångbergs lobb från egen blålinje letade sig in i det tomma VIK-målet med 18 sekunder kvar. Knappt två minuter tidigare hade Roger Forsberg lyft ut Jonas Fransson (bäste VIK-spelare denna afton) för att försöka åstadkomma en kvittering och därmed bryta den svit som heter noll poäng på bortaplan. Lägen dök upp. Men förvaltades inte.
– Det finns embryon  i vårt spel. Det här var inte vår sämsta match, jag tycker att vi försöker i mångt och mycket. Vi låter dock Södertälje skölja över oss när vi förlorar för många små fysiska kamper i spelet, säger Forsberg.

Du tog time-out efter sex minuter i andra. Vad sades?
Att vi måste börja spela ordentligt. Kliva in först i situationer. Vi kan inte hoppas på att spela alla matcher på hemmaplan. Det  var ett försök att väcka laget.

Oskar Drugge håller med sin tränare i den kortfattade analysen och konstaterar krasst att bortaspelet måste börja sitta.
Det här var en match där vi, på förhand, hade chansen att stjäla poäng. Trots att spelet inte var det bästa var vi med i matchen och då är det tungt att inte få med sig något.