VIK förlorade mot Herlev "Finns saker att jobba på"

Ytterligare en förlust för VIK i Danmark - "De danska lagen är bättre än vad man tror" säger Erik Gustafsson.

Erik Gustafsson och hans lag har spelat två träningsmatcher i Danmark och vänder nu hem mot Sverige igen.

Erik Gustafsson och hans lag har spelat två träningsmatcher i Danmark och vänder nu hem mot Sverige igen.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2021-08-22 13:30

Västerviks IK spelade under lördagen sin andra träningsmatch i sin förberedelsefas inför den kommande säsongen. Matchen spelades i Danmark mot Herlev som ses som ett mittenlag i Danmarks högstaliga. Matchen slutade 3–1 till hemmalaget.

Tränaren Martin Gudmundsson sa inför matchen till Sporten att han hoppades att VIK skulle äga mer puck, samt styra matchen mot Herlev.

– Det lyckades vi inte riktigt med idag, vi gör det onödigt svårt för oss ibland, det är fortfarande väldigt kort in på säsongen, säger Erik Gustafsson efter matchen.

Gustafsson säger också att laget inte riktigt kommer upp i rätt nivå under lördagens match. Laget spelade bättre under fredagens match, dock tycker han att han personligen gjorde en bättre insats under lördagen.

– Laget spelade bättre igår, idag var vi rätt släta som man säger. Jag känner dock att jag var bättre idag än vad jag igår. Man blir väl bättre för varje match såhär i början, förklarar Gustafsson.

VIK:s mål gjordes för dagen i fem mot tre. Målskytten för dagen heter Brett Supinski, en roll han är värvad för att ha.

– Ett snyggt powerplay mål måste jag säga. En bra passning upp från Myles Powell och ett bra skott från Brett, beskriver Gustafsson.

Under fredagen vaktade Henrik Lundberg målet och under lördagens match så hette målvakten istället Edvin Olofsson, något som inte är ovanligt under försäsongen.

Efter två träningsmatcher i Danmark vänder nu laget hem för att spela träningsmatcher i Sverige och på hemmaplan i Plivit Arena.

– Vi har saker att jobba på absolut, det vet vi alla. Vi tar dock med oss positiva saker härifrån, detta var lite som ett kvitto som berättar att vi gör saker bra, men att det finns saker vi gör mindre bra också, det är bara att jobba på tillsammans. Lagen från Danmark är bättre än vad folk i Sverige tror, hockeyn här är annorlunda och jag tror inte att något lag i HockeyAllsvenskan kommer hit och skrattar till sig tre poäng, förklarar Gustafsson.

Martin Gudmundsson har tränat hårt med sitt lag under början av säsongen, är det något som märktes i Danmark?

– Inte specifikt så, men man märker ju att det är tidigt på säsongen och att man är lite sliten, men resultaten beror inte på det, avslutar Gustafsson.

Västerviks IK nästa träningsmatch är mot Vita Hästen hemma i Plivit Arena den 25 augusti. Den matchen kan du se via VT.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!