VIK-förlust efter tapp i tredje

Tre raka förluster, en poäng på tavlan med knappt tre minuter kvar. Som grädde på moset en gyllene möjlighet att skjuta hem matchen med en spelare mer på isen under matchupplösningen.

Foto:

Ishockey2017-11-07 20:10
– Vi pratade inför tredje perioden om att ta stort ansvar och det tycker jag i stora delar att vi gör. Tyvärr fäller vi krokben för oss själva i slutet istället för att ta med den poängen vi har och spela om extrapoäng, säger en besviken VIK-tränare i Roger Forsberg.

Det var efter att ha fällt Oskar Drugge som Emil Eriksson fick en tvåminutare efter 17:51 av slutperioden. VIK, som varit ganska hårt ansatta en stund, fick ett guldläge. Istället: osynkat, slarvigt och ett friläge för erkände målskytten Douglas Lögdal. 3-2 Hästen och ridå ner, VIK.
– Han kommer ju fri och har mycket is. Han gör det bra och väntar ut mig innan han skjuter, berättar VIK:s målvakt för dagen, Viktor Östlund.

Matchen mot E22-konkurrenterna från Norrköping var Östlunds andra tävlingsframträdande i VIK-tröjan. Det första kom för drygt en månad sedan, i förusten mot Almtuna i Uppsala.
– Jag är nöjd med min insats men det känns ganska värdelöst när man ändå förlorar, suckar Östlund.

Under andra halvan av andraperioden förlade Hästen spelet nere hos Östlund och målmannen var en stor anledning till VIK:s 2-1-ledning med tjugo minuter kvar.
– Vi blir lite passiva efter vårt 2-0, tycker jag, och låter dem skölja över oss lite. För egen del var det jäkligt kul att få spela igen. Jag var laddad men samtidigt blir det en ganska stor press med tanke på det läget vi är i, säger Östlund.

Roger Forsberg håller med sin målvakt.
– Östlund gör det bra, han var duktig. Synd bara att han inte fick vara med och spela hem några poäng.

VIK fick annars drömstarter i både första och andra perioden. Alexander Wiklund inledde kvällens målskytte när han i power play prickade luckan mellan förre VH-keepern Viktor Kokmans kropp och arm. Lukas Löfquist fortsätter att producera mål under sin provspelsperiod. Den reslige högerskjuten snodde fräckt pucken av en hemmaback och hängde in den läckert – detta bara efter någon minuts spel av andraperioden.

Några fler mål bakom Kokman föll dock inte. Istället gjorde alltså Hästen fyra raka och gav VIK deras fjärde raka nederlag.
– Fram till sista minuterna gör vi en bra bortamatch. Tyvärr räcker det inte utan vi måste ta ansvar hela vägen in, säger Forsberg.

Lukas Löfquist har nu genomfört sina fem provspelsmatcher. Något besked om hans framtid kunde dock inte ges efter matchen.
– Vi tar ett beslut under onsdagen, meddelar Forsberg avslutningsvis.
Fakta och plusbetyg:

HC Vita Hästen – Västerviks IK 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

Himmelstalundshallen

HockeyAllsvenskan, omgång 16

Första perioden: 0-1 (05:08) Alexander Wiklund (Andreas Frisk, Dan Pettersson) spel fem mot fyra

Andra perioden: 0-2 (01:22) Lukas Löfquist, 1-2 (07:10) Markus Eriksson (Rickard Palmberg, Jens Hellgren) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2-2 (07:11) Rickard Palmberg (Markus Eriksson), 3-2 (18:41) Douglas Lögdal spel fyra mot fem, 4-2 (19:48) Markus Eriksson

Skott: 34-27 (8-8, 17-10, 9-9)

Utvisningar: Hästen4x2 min, VIK 4x2 min

Domare: Anders Sandahl

Publik: 2507

Plusbetyg:

Viktor Östlund +++

Andreas Frisk +++

Oskar Drugge +++

Alexander Wiklund +++

Dan Pettersson ++

Joacim Hedblad +++

Emil Wahlberg ++

Kim Johansson ++

Lukas Löfquist ++

Patrik Blomberg ++

Christopher Fish +

Oskar Carlsson ++

Erik Gustafsson ++

Oskar Svanlund +++

Kalle Östman +++

Pierre Gustavsson ++

Jacob Tenemyr ++

Viktor Lindell ++

Tony Pappila +

Joakim Englund ++

Mattias Elfström - spelade ej

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!