VIK-förlust i Norrköping

Träningsmatchen i Norrköping mellan Vita Hästen och Västervik blev en ganska sömning historia. Den vasse målskytten Villiam Haag satte en straff i mitten av den andra perioden som visade sig bli avgörande.

Ishockey2017-09-07 19:12
Det började annars väl för Västervik. Ett ganska tafatt VIK fick maximal utdelning när Jacob Tenemyr – läckert – skickade in ledningsmålet för de vitklädda efter knappt sju minuter.

Men ledningen blev kortvarig, skulle det visa sig. Mindre än en minut senare rasslade det till bakom Victor Östlund, som fick förtroendet i VIK-kassen i denna näst sista träningsmatch innan seriepremiären den 20:e september. Målskytt för hemmalaget var Jens Hellgren, vars blålinjeprojektil letade sig in bakom Östlund.

Sedan följde en episod som gick på poäng till hemmalaget. Hästen pressade ner VIK-laget vid flera tillfällen och gästerna fick slita hårt för att hålla fast vid ett likställt resultat. Men man skulle få vika sig. Villiam Haag slet sig fram och förbi, blev upphakad och fick ett straffslag. Den skicklige Haag såg ut att tappa pucken för en stund, ordnade upp det, och sprätte upp ledningsmålet bakom VIK-keepern.

Det målet blev det matchvinnande. VIK fick ett par numerära överlägen i den sista perioden men kunde inte överlista VH-bekante Hästen-målvakten Viktor Kokman. Istället kunde Hästens unge Jacob Sundberg fastställa slutresultatet till 3-1 när han i slutminuten la in pucken i en tom VIK-bur.

Därmed fick Vita Hästen någon form av revansch för förlusten mot VIK i Sandströms Trophy för några veckor sedan. Den gången vann VIK på övertid efter att Emil Wahlberg avgjort.
VIK, som saknade tre forwards; Victor Öhman, Viktor Lindell och Oskar Svanlund, har en träningsmatch kvar innan Troja/Ljungby gästar Plivit Trade-Hallen för den allsvenska premiären. Det är Huddinge som kommer på besök på onsdag.
Vita Hästen-VIK 3-1

0-1 (06:42) Jacob Tenemyr (Oskar Carlsson) 1-1 0(08:34) Jonathan Tholander (Jens Hellgren) 2-1 (32:30) Villiam Haag (straff) 3-1 (59:25) Jacob Sundberg

Utvisningar: Hästen 6x2, VIK 7x2

Skott: 31-26 (13-5, 6-11, 12-10)