VIK-förlust i Sundsvall

Gör man inga mål så vinner man inga hockeymatcher. Det fick Västerviks IK bittert erfara borta mot Sundsvall i kvalserien till Allsvenskan. - Ärligt talat så förtjänade vi inga poäng idag, vi gör kollektivt en riktigt dålig match, tycker VIK-backen Erik Gustafsson.

Deppigt. Västerviks IK förlorade sin andra raka match i kvalet till HockeyAllsvenskan.

Deppigt. Västerviks IK förlorade sin andra raka match i kvalet till HockeyAllsvenskan.

Foto:

Ishockey2015-03-19 07:31


Västervik drabbades av ett stort avbräck inför matchen. Man tvingades att klara sig utan Dan Pettersson, en av VIK:s bästa spelare den senaste tiden, som blivit febersjuk och inte kunde medverka. Pierre Gustavsson fick hoppa in som center i hans ställe mellan Fredrik Asplund och Linus Boström - och "PG" gjorde det bra.
VIK började matchen starkt och skapade flera heta chanser. Emil Georgsson hade ett antal lägen att näta, likaså hade Jimmie Jansson ett par bra skott som kunde ha gett utdelning.
Men Sundsvalls nolla stod sig, som en kombination av storspel av meriterade målvakten Magnus Åkerlund - och att VIK:s avslut ibland var lite i klenaste laget.
Sundsvall får vara mest nöjt med 0-0 efter en period, hemmalaget skapade inte mycket mot ett som vanligt defensivt starkt Västervik. Och hade det inte varit för nämnde Magnus Åkerlund så hade VIK lätt kunnat ha haft en ledning med ett eller ett par mål. Och om avsluten hade varit bättre så hade det kunnat vara ledning även med Åkerlund i mål?
- Vi gjorde deras målvakt bra, våra avslut höll inte någon vidare nivå idag, tycker Erik Gustafsson.
- Vi är ett bättre lag än Sundsvall och ska slå dom. De var sämre än Troja som vi slog ut i play off 3, men vi fick inte igång vårt spel idag. Alla i laget hade en dålig dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!