VIK genrepar mot Huddinge

Premiärmatchen i HockeyAllsvenskan närmar sig för Västerviks IK. Laget har endast en träningsmatch kvar att avverka: Huddinge hemma i Plivit Trade-Hallen.

Foto:

Ishockey2017-09-12 14:29

Och det är ett än mer skadedrabbat VIK som slipar på formen. Både Mattias Elfström och Joakim Englund missar Huddinge-matchen. Den sistnämnde har en lurig skada.
– Vi har ingen diagnos på Englund. Han har jätteproblem med en fot och kommer inte att vara med på is under denna vecka. Han ska till kirurgen och undersökas, berättar Roger Forsberg.

Elfström har en blödning som måste lägga sig. För Viktor Lindell och Victor Öhman är skadeläget oförändrat sedan tidigare. Fyra ytterforwardspar, tre centrar och tre backpar är vad Forsberg ställer på benen.


Vad vill du se såhär i sista försäsongsmatchen?

– Att vi är mer konsekventa. Vi har haft för många matcher och perioder där vår lägstanivå har varit för låg. När vi kommit snett in i matcher har vi fallerat och blivit frustrerade. Vi måste ha ett stort tålamod och höja lägstanivån. Spelet med puck har varit ganska bra under långa stunder, det vill vi fortsätta bygga vidare på.

Och power-play?
– Där måste vi bli mycket spetsigare. Oavsett vilka som spelar power play måste det generera mer spelövertag. Det kanske inte leder till utdelning direkt men det kan skapa ett momentum som resulterar i mål i fem-mot-fem-spel några minuter senare.
Forsberg har, tillsammans med sportchefen Tomas Lind, sonderat terrängen för att plocka in spelare som kan fylla upp skadeluckorna som uppstått. På tisdagseftermiddagen hade man inget klart.
– Vi har tentakler ute och har koll på marknaden, som i regel är ganska tunn den här tiden på året. Vi jobbar för att få in någon eller några spelare.

VIK-laget:

Jonas Fransson (Viktor Östlund)

Andreas Frisk-Oskar Drugge

Emil Wahlberg-Oskar Carlsson

Erik Gustafsson-Tobias Björklund

Oskar Svanlund-Dan Pettersson-Joacim Hedblad

Alexander Wiklund-Patrik Blomberg-Christopher Fish

Jörgen Karterud-Pierre Gustavsson-Tony Pappila

Jacob Tenemyr-Emil Georgsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!