VIK har gjort klart med kanadensiske stjärnan

Västerviks IK presenterade under torsdagen en fin nyhet för sina supportrar. En av lagets bästa spelare för två säsonger sedan, Kellen Jones, är klar för spel i klubben under den kommande säsongen.

Kellen Jones presenterades under tosdagen som Västerviks IK:s senaste nyförvärv.

Kellen Jones presenterades under tosdagen som Västerviks IK:s senaste nyförvärv.

Foto: DANIEL NESTOR

Ishockey2020-07-30 11:39

Den kanadensiske forwarden återvänder till klubben efter en säsongs spel i schweiziska andraligan NLB, där han tillsammans med sin tvillingbror Connor representerade HC Thurgau.

– Vi är riktigt glada över att ha signat Kellen igen. Efter en liten inkörningsperiod senast så kom han igång rejält och blev en viktig spelare för oss. Kellen har nu byggt på sig ett år till av erfarenhet i Europa och med sin rutin kommer han betyda mycket för Västerviks IK nästa säsong, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Sporten kunde redan i början på juni berätta att det fanns ett intresse från båda parter att återuppta samarbetet.

– Jag och Kellen har hållit kontakten efter att han lämnat och jag har frågat om han kan tänka sig komma tillbaka. Han har inte avfärdat den men sen är det ett pussel att få ihop det ekonomiskt, sa Emil Georgsson då.

I torsdagens pressmeddelande säger Georgsson att två privata aktörer gjort värvningen av Jones möjlig.

Efter säsongen i Schweiz, där det blev 29 poäng på 41 matcher, öppnade Jones alltså för att komma tillbaka till Sverige och VIK. 

– Jag och min fru trivdes otroligt bra i Västervik och behandlades på ett bra sätt. Jag skulle inte säga nej till en återkomst till Västervik om det skulle vara möjligt, sa han till Sporten i juni.

Och nu har det gått i lås. Jones är VIK-spelare på nytt.

– Min fru och jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Västervik. Staden och föreningen var så välkomnande och generösa under vår första säsong här, vi är otroligt tacksamma gentemot Emil och föreningen för chansen att få återvända i år. Jag är otroligt laddad för att komma ut på isen och hjälpa Västervik till ännu en fantastisk säsong, säger han till klubbens hemsida.

Under sin första vända i VIK blev det 57 matcher och 31 poäng i VIK-tröjan. Kellen Jones är den åttonde forwarden att bli klar för spel i klubben, tillsammans med Victor Öhman, Gerry Fitzgerald, Anton Blomberg, Marcus Westfält, Fabian Ilestedt, Gilbert Gabor och Jacob Bjerselius. Dessutom är, enligt uppgifter till Sporten, ytterligare fyra forwards: nyförvärven Simon Krekula och Joakim Hagelin samt återvändande duon Tim Wahlgren och Oskar Pettersson klara för spel i VIK, men det är ännu obekräftade uppgifter.

Gerry Fitzgerald är sedan tidigare en av VIK:s nordamerikanska tillskott till kommande säsong.
Gerry Fitzgerald är sedan tidigare en av VIK:s nordamerikanska tillskott till kommande säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!