VIK har laddat om för superderbyt

För första gången denna säsong drabbar VIK och IK Oskarshamn samman. Roger Forsberg är inställd på en match där känslorna kommer att hamna i fokus.

Foto:

Ishockey2017-10-14 15:10

– Adrenalinpåslaget kommer automatiskt vid den här typen av matcher. Det handlar snarare om att behärska känslorna på ett bättre sätt än motståndaren, säger VIK-tränaren.

Laget fick ledigt under lördagen (man kom hem från Sundsvall vid 08 på lördagsmorgonen) och kommer att genomföra en gemensam värmning vid 09:30-tiden på söndagen, för att förbereda sig för den kommande matchen.

– Det är slitsamt för spelarna med de obehagliga bussresorna och tätt matchande. Vi tog ledigt för att slippa kräma ur onödig energi, allt handlar om att vara redo klockan 16:00 när pucken släpps, menar Forsberg.

IK Oskarshamn började säsongen riktigt starkt - en start som mattats av något nu. Man har förlorat de två senaste matcherna med 2-1 (mot Timrå och Södertälje). IKO är alltjämt kvar i toppen, man ligger på tredje plats inför derbyt.

VIK, som tagit sju poäng av nio möjliga på hemmaplan, stod för en bra prestation mot Timrå men kammade återigen noll på bortaplan.

– Det blir en härlig match förhoppningsvis, både på isen och läktaren. Vi känner oss starka hemma, säger Forsberg.

De som är aktuella för spel är samma som var med i Sundsvall och mötte Timrå, samt Tobias Björklund. Jörgen Karterud är frågetecken.

– Jag har inte räknat bort Jörgen men han var inte tillgänglig mot Timrå och det kändes som att han hade en bit kvar. Vi får se exakt vad vi har imorgon förmiddag, avslutar Roger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!