VIK-hjälten behåller kontakten med klubben: "Soffläge nu"

Den tionde april skrev Mattias Karlin på för Mora IK och lämnade Västervik efter sex framgångsrika säsonger. Drygt två månader senare stämde vi av med klubbikonen för att höra hur den första tiden i nya klubben varit.

Mattias Karlin coachar Mora i SHL i vinter.

Mattias Karlin coachar Mora i SHL i vinter.

Foto:

Ishockey2017-06-30 15:45

- Det är nästan soffläge nu, berättar Mattias, som efter att ha firat midsommar i Västervik nu är hemma i Örnsköldsvik för att ladda upp för den kommande SHL-säsongen. Hans första i sammanhanget.
- Det är ändå samma sport vi håller på med, säger han om omställningen från Allsvenskan till land ets högsta serie. Visst att det är mer TV och media, men när pucken släpps är det samma sak.

Hans nya klubb Mora jobbar med ett liknande försäsongsupplägg som VIK, där stort ansvar vilar på spelarna själva att komma redo för säsong. Man har regelbundna samlingar för tester och dylikt men den största portionen av träningen sköts på egen hand. Mattias har därför inte haft jättemycket kontakt med sina nya adepter hittills.
- Det är svårt på sommaren då alla är på olika orter. Det är klart att jag hälsat på dem och så vidare. Men det stora arbetet börjar först när issäongen drar igång.

Hur involverad har du varit i de värvningar ni gjort?
- Jag kom in ganska sent, så stora delar av truppen var klar. De värvningar vi gjort efter att jag blev klar har jag såklart haft en del i.

Mora har, givetvis, inte samma ekonomiska muskler som de etablerade SHL-klubbarna. Något som ställer höga krav vid rekryteringen.

- Vi får fiska efter dom spelare vi tror att det finns mer att hämta utav, som vi tror kan bättre än de visat tidigare. Truppen är så gott som klar, det är en back som ska in. Där är det viktigt att vi träffar rätt, eftersom det är en tänkt toppback för oss.

Mattias har vid ett tillfälle varit i kontakt med sin efterträdare, Roger Forsberg, i samband med att Roger skrev på för VIK, och de ska höras av igen under den närmsta tiden.
- Jag har ju såklart bra koll på de flesta spelarna och det är självklart att Roger ska göra vad han kan för att ta reda på så mycket som möjligt. Sedan har VIK värvat ungefär tio nya spelare.

Har du följt VIK:s silly season? 
- Ja, det har jag gjort. Det ser stabilt ut.
- Jag tror att det var viktigt också att Ragnar Karlsson fick tillbaka suget och fortsätter som assisterande tränare, det kan vara klokt att inte ändra på för mycket.

Mattias, med sambo och två barn har en lägenhet i Mora men spenderar alltså sommaren hemma i Örnsköldsvik. Snart är det dags att ta sig an SHL. Karlin är - som vanligt - lugn och samlad.

- Man har inte tid att fudnera så mycket, det är bara att köra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!