VIK-ikonen tackar för sig

Fler än 350 gånger har han dragit på sig den rödvita VIK-tröjan och gjort sig redo för match. I morgon gör Emil Georgsson det för sista gången. En lång och framgångsrik karriär avslutas med ett säkrat allsvenskt kontrakt och hyllningar på hemmais. – Sedan matchen mot Borlänge i torsdags har jag bara känt en enorm lättnad. Nu ska jag försöka njuta de 60 sista minuterna av karriären, säger han.

Foto:

Ishockey2018-04-14 13:49

En betydelselös match i den allsvenska kvalserien. Säsongsavslutningen för Västerviks IK kanske inte låter så sexig.

Men oj vilken speciell match det blir mot Västerås i hemmahallen i morgon – på många sätt och för många personer.

– Klart att det kommer vara vemodigt för mig. Jag har ändå sysslat med det här i 28 år, säger VIK-ikonen Emil Georgsson, som nu väljer att lägga rören på hyllan.

– Samtidigt, så katastrofal som den här säsongen har varit, vill man bara att den ska ta slut nu, skrattar han.

Efter segern borta mot Borlänge i torsdags och det säkrade allsvenska kontraktet har ordet "lättnad" nog varit det mest uttalade i Västervik.

– Klart det är en enorm lättnad att slippa spela en helt avgörande match i den sista omgången, tycker tränaren Mattias Karlin.

– Sedan i torsdags har jag bara känt en enorm lättnad. Mycket mer av det än av ren glädje, säger Emil Georgsson.

Själv tycker Emil att det är rätt tid att lägga av nu. Framför allt med det säkrade allsvenska kontraktet bara några dagar gammalt.

"Georga" har svarat för en stark säsong.

Den gamla rollen som poängspruta har ju de två senaste säsongerna bytts till en helt annan. Den hårt arbetande, defensivt starke rollspelaren – bland annat med mycket spel i numerärt underläge.

Och det är ju smått anmärkningsvärt att Emil nu har spelat 23 raka matcher utan att vara inne på ett baklängesmål i boxplay.

– Man har ju ingen egen tävling i det, men kanske är det ändå ett kvitto på att man åtminstone gör något rätt, skrattar Georgsson.

Vad väntar då efter hockeykerriären? Tja, enligt samstämmiga rykten ännu mer hockey – då i egenskap av ny sportchef i VIK. Men det är inget som Georgsson vill bekräfta.

Om nu så skulle vara fallet är det väl ingen vågad gissning att tro att kontraktsskrivande med demontränaren Mattias Karlin står högst upp på to-do-listan.

Och Karlin själv är redo att diskutera:

– Mitt fokus har bara varit på den här säsongen och att laget skulle klara sig kvar. Men jag älskar Västervik och VIK är absolut ett alternativ, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!