VIK kammade noll mot Pantern

Västerviks IK fick slita för chanserna och målen i bortamatchen mot IK Pantern på fredagkvällen. Man fick jaga matchen igenom - till slut orkade man inte komma ifatt. Pantern vann, 4-3.

Ishockey2017-09-29 19:09

I den första perioden var VIK inte med på banan riktigt. Tunga och dynamiska Panternspelare var före på i stort sett varje puck. När power breaket efter halva perioden kom hade hemmalaget en 2-0-ledning. Ett resultat som stod sig fram till pausen.

VIK började den andra bra, skapade lägen, matchade Panternspelarnas fysik. Dock var besluten i de avgörande momenten inte tillräckligt skarp. Men reduceringen kom. Jacob Tenemyr fick en bra passning från Patrik Blomberg, sköt, följde upp och knackade in 2-1-målet. VIK-produktens första mål i allsvenskan.

Glädjen blev dock kortvarig. Två och en halv minut senare hade Malmölaget återtagit tvåmålsöverläget. Andreas Söderberg smög med i en omställning och skickade ohotad in 3-1. VIK kravlade sig dock målmässigt närmare, än en gång. Alexander Wiklund avslutade ett fysiskt VIK-byte med att från nära håll lyfta in 3-2-reduceringen.

Period tre började önskvärt för vitklädda VIK. Ännu ett intensivt byte i offensiv zon bar frukt. Viktor Lindell och Pierre Gustavsson stod för förarbetet, Ludwig Wisten för avslutet.VIK var ikapp.

Men: återigen tog Pantern tillbaka det målmässiga övertaget. Oskar Carlsson visades ut efter en hög klubba och bara tio sekunder in i det numerära överläget dundrade Tobias Ekberg in 4-3 bakom Jonas Fransson.

Det blev det sista av värde som hände. VIK:s kvitteringsforcering haltades av en tveksam utvisning tilldömd Wisten. Man tog ut målvakten i jakt på mål men var aldrig riktigt nära.
Fakta och plusbetyg:

IK Pantern-Västerviks IK 4-3 (2-0, 1-2, 1-1)

Allsvenskan, omgång 4

Första perioden: 1-0 (01:45) Kim Johansson (Nicklas Jadeland, Stefan Söder), 0-2 (10:07) Sebastian Strandberg (Olle Liss)

Andra perioden: 2-1 (07:20) Jacob Tenemyr (Patrik Blomberg) 3-1 (09:46) Andreas Söderberg (Sebastian Strandberg, Olle Liss), 3-2 (12:07) Alexander Wiklund (Christopher Fish, Mattias Elfström)

Tredje perioden: 3-3 (02:24) Ludwig Wisten (Pierre Gustavsson, Viktor Lindell), 4-3 (04:14) Tobias Ekberg (Martin Janohls) spel 5 mot 4,

Skott: 26-22 (11-7, 5-8, 10-7)

Utvisningar: Pantern 3x2, VIK 3x2