VIK krossade Mariestad

Västerviks IK utklassade Mariestad på bortarink i andra träningsmatchen för säsongen. VIK vann med 7-0. – Det kanske blev något mål för mycket, men vi spelade klart bättre än senast mot Lindlöven, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Emil Wahlberg stod för VIK:s första mål.

Ishockey2016-08-15 08:56

VIK inledde lite sisådär och hemmalaget hade en del farliga chanser, men Ludvig Engsund var stabil och släppte inte någon puck förbi sig i säsongsdebuten (Johan Fransson stod mot Lindlöven).

VH-förvärvet Emil Wahlberg öppnade sitt målkonto i VIK när han stänkte upp 1-0 i nättaket i den första perioden efter en fin passning från Nicolai Meyer.

I andra perioden dominerade VIK kraftigt, men det blev bara ett mål. Andreas Frisk stötte in 2-0 på en målvaktsretur på Joacim Hedblads skott.

I tredje perioden körde VIK över ett ganska blekt Mariestad fullständigt och gjorde fem mål.

– Allt såg bättre ut än mot Lindlöven, det var bättre timing och färre misstag, säger Karlin.

– Ludvig Engsund  i målet gjorde en bra match, och alla utespelarna är också med och bidrar. Roligt att vi håller nollan och gör så många mål framåt.

På tisdag får VIK en rejäl värdemätare då SHL-laget Karlskrona kommer till Plivit Trade-Hallen.

Matchfakta

Mariestad – Västervik 0–7 (0-1, 0-1, 0-5)

Första perioden: 0–1 (13.16) Emil Wahlberg (Nicolai Meyer).

Andra perioden: 0–2, (19.43) Andreas Frisk (Joacim Hedblad, i spel fyra mot fyra).

Tredje perioden: 0–3 (0.44) Conny Strömberg (Joacim Hedblad, i spael fyra mot fyra), 0–4, (1.23) Olle Liss (Victor Öhman, Nicolai Meyer), 0–5 (3.38) Joacim Hedblad (Conny Strömberg), 0–6 (4.18) Emil Georgsson (Joakim Englund, Pierre Gustavsson), 0–7 (7.24) Emil Georgsson (Andreas Frisk, Mats Fröshaug).