VIK krossade SHL-laget

Västerviks IK har inlett träningsmatchandet med 4-1 mot Lindlöven och 7-0 mot Mariestad. ”Inga riktiga värdemätare” har kritikerna hävdat. På tisdagen fick man dock det när Karlskrona kom på besök. VIK krossade SHL-laget med 7-0.

Tremålsskytten Olle Liss, i mitten, kramas om av lagkamraterna efter sitt första mål i 7–0-segern. Foto: Mikael Kindman

Ishockey2016-08-17 06:12

– Vi gör framsteg. Det ser bättre och bättre ut för varje match, tycker VIK-tränaren Mattias Karlin.

VIK började mycket bra och fick meriterade målvakten Johan ”Honken” Holmqvist genomsvettig efter bara några minuter.

Fjärdeformationen med Olle Liss, Nicolai Meyer och Viktor Lindell var riktigt het och svarade för båda målen i första perioden.

Meyer jobbade stenhårt, lyfte klubban på en KHK-back och spelade fram Liss - som drog till direkt till 1-0.

Liss gjorde strax därpå även 2-0 efter ett enormt viljemål där han kastade sig in framför mål och forcerade in pucken.

- Tur att jag har lång klubba, skrattade Liss efteråt.

Karterud nyttig

Västervik fick en kanonstart på mittperioden. Jörgen Karterud snodde pucken och gjorde 3-0 i boxplay.

Karterud, som gjorde sin första match inför hemmapubliken, kommer att bli sevärd och nyttig i Allsvenskan.

Emil Georgsson och Pierre Gustavsson gjorde läckert 4-0, och samtidigt som man beundrades av VIK så kunde man inte låta bli att tänka ”KHK, det här kommer inte att räcka på långa vägar i SHL”.

- Det var ju deras första träningsmatch, så vi kanske inte ska dra alltför stora växlar på det här, menar Karlin.

Fransson superstabil

Några riktigt bra lägen hade blekingarna, men då svarade superstabile VIK-målvakten Jonas Fransson för fantomräddningar.

Med sekunder kvar av perioden stänkte Olle Liss in sitt tredje mål för kvällen, 5-0, fint lurande på offensiva blå som assisterande Viktor Lindman snabbt noterat.

- Jag borde ha satt ett mål till, men missade pucken. Men jag är nöjd med tre mål, säger Liss.

I tredje perioden gjorde Fredrik Asplund 6-0 och Oskar Karlsson 7-0.

VIK var riktigt bra i den här matchen, men ett stort frågetecken måste ändå ställas för Karlskrona.

Matchfakta

VIK-Karlskrona 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (8.29) Olle Liss (Nicolai Meyer), 2-0 (11.12)  Olle Liss (Viktor Lindell).

Andra perioden: 3-0 (0.45) Jörgen Karterud (i spel fyra mot fem), 4-0 (12.59) Emil Georgsson (Pierre Gustavsson),5-0 (19.42) Olle Liss (Viktor Lindman).

Tredje perioden: 6-0 (13.40) Fredrik Asplund (Viktor Öhman, Emil Wahlberg), 7-0 (18.22) Oskar Karlsson (Joacim Hedblad, Dan Pettersson, i spel fem mot fyra).

Skott: 23-25 (9-6, 9-10, 5-9)

Utvisningar: VIK 5x2, KHK 4x2