VIK krossade tabelltvåan Troja

Västerviks IK gjorde bästa matchen för säsongen och fick tabelltvåan i Allettan, Troja/Ljungby, att se ut som ett tämligen mediokert hockeygäng. VIK tog knappt ett felskär under hela matchen och vann med utklassningssiffrorna 6-0 efter en synnerligen imponerande insats. - Det känns riktigt bra att få hålla nollan, det var första gången den här säsongen, säger matchens lirare, VIK-målvakten Ludvig Engsund.

VIK-spelarna firade tillsammans med fansen efter den övertygande 6-0-segern mot Troja/Ljungby.

VIK-spelarna firade tillsammans med fansen efter den övertygande 6-0-segern mot Troja/Ljungby.

Foto:

Ishockey2015-01-19 07:54


- Jag är inte förvånad över att vi vinner, spelar vi bra så kan vi slå alla lag i Allettan, men 6-0 hade jag kanske inte trott på förhand, erkänner VIK-tränaren Mattias Karlin, som av förståeliga skäl sken som solen efter slutsignalen.
Faktum är dock att 6-0 inte speglar matchen. Det kunde nämligen ha varit mer, så bra spelade Västervik på lördagen.
- Hade deras målvakt inte stått på huvudet och gjort så många bra räddningar så hade det kunnat bli tvåsiffrigt, säger Karlin.
Ja. Han har rätt.
VIK gjorde nästan inte ett enda misstag i den här matchen och de snudd på 800 åskådarna i Plivit Trade-hallen njöt i fulla drag och bidrog till en fantastisk inramning med hejarramsor och välförtjänta applåder.

Drömstart
VIK fick en perfekt start på matchen när Dan Pettersson efter bara en och en halv minut bröt in från vänsterkanten och serverade Joacim Hedblad öppet mål fram till 1-0.
Hedblad spelade sedan fram Jimmie Jansson till 2-0, men skadade sig tyvärr i det fina förarbetet(se artikel här intill) och Fredrik Asplund ökade därefter på till 3-0 i powerplay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!