VIK landar landslagsman

Västerviks IK signar ytterligare en landslagspelare från ett nordiskt grannland. Sedan tidigare är danske Nicolai Meyer klar för VIK. Och på torsdagen blev norrmanen Mats Frøshaug den senaste i raden in i VIK-truppen.

Foto: Scanpix

Ishockey2016-05-13 05:28

– Vi är väldigt nöjda med att kunna landa en så här meriterad spelare, vi har verkligen inte varit ensamma i vår jakt på honom, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

27-årige Mats Frøshaug har en diger meritlista; 60-talet landskamper för det norska A-landslaget (varav sju VM-matcher), SHL-säsonger med både Linköpings HC och Luleå HF, samt en lång rad säsonger i den norska högstaligan, de senaste sex säsongerna i Lørenskog IK.

Komplett spelare

– Han är en ganska komplett spelare, bra på det mesta och utan några egentliga svagheter, berättar Mattias Karlin.

– En bra och allround lagspelare med fina spetsegenskaper både offensivt och defensivt. Han är också stor och stark, 189 centimeter lång och cirka 100 kilo tung. Han har också välkomna ledaregenskaper.

– Han har fin spelförståelse och kan spela både som center och som ytterforward, vi ser honom först och främst som det sistnämnda, säger Karlin.

Västervik "kändes rätt"

Mats Frøshaug hade erbjudanden från en rad klubbar på både högsta och näst högsta nivå, och valde Västervik för att det "kändes rätt".

– Jag har hört mycket gott om klubben från alla jag har pratat med, och jag har blivit väldigt fint bemött av klubben i de kontakter vi har haft hittills, säger han.

Han beskriver sig själv som en modern tvåvägsspelare som ger allt för laget i alla lägen, och som värdesätter det defensiva arbetet lika högt som det offensiva.

– Det är ju en lagsport, och om alla rättar sig efter hur tränaren vill ha det ja, det är ju då och bara då som laget kan prestera på max.

Fräsch nykomling

Med undantag för två matcher på lån till Nyköping säsongen 2007/2008, så har han aldrig tidigare spelat i Allsvenskan.

– Det ska bli jätteroligt. Allsvenskan håller hög klass, och det känns bra att få spela för en fräsch nykomling som jag tror har goda chanser att hävda sig väl nästa säsong, avslutar Mats Frøshaug.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!