VIK lyckades inte säkra kontraktet – rysaravslutning väntar

Västerviks Hockey kan inte pusta ut över ett säkrat kontrakt i Hockeyallsvenskan riktigt än. I bortamatchen mot Björklöven fick VIK se sig besegrade med 2-1 efter straffläggning vilket betyder att bottenstriden fortfarande inte är helt avgjord.

Ishockey2018-03-04 17:39

Västerviks Hockey fick en tuff start på matchen i A3 Arena i Umeå. Hemmalaget Björklöven tog nämligen ledningen efter fem minuters spel genom David Lindqvist och gästerna hamnade direkt i uppförsbacke. 13 minuter in i den första perioden kom dock en VIK-kvittering. I spel fem mot fyra pangade Alexander Viklund in målet för Västervik och ställningen 1-1 stod sig när första perioden nådde sitt slut.

Den andra perioden präglades av utvisningar för bortalaget och Björklöven slungade dubbelt så många skott (12-6) än Västervik under mittenperioden. Trots stort hemmaövertag när det gäller skottstatistiken stod sig ändå 1-1 inför den tredje perioden i matchen.

Den sista perioden skulle inte heller den innehålla några mål, utan den jämna matchen gick istället till förlängning. Västervik hade gått miste om att plocka tre oerhört viktiga poäng i kampen om överlevnad i bottenstriden, men nu skulle man i varje fall kriga för bonuspoängen. De fem förlängningsminuterna blev även de mållösa, så en straffläggning skilja de båda åt. Marcus Jonsson sköt in Björklövens första straff, men därefter kvitterade Oscar Drugge till 1-1. Axel Ottosson satte sedan hemmalagets nästkommande straff och det skulle även bli matchavgörandet, Björklöven vann med 2-1.

Västervik fick med sig ett poäng från Umeå och med en omgång kvar av Hockeyallsvenskan är man fortsatt på osäker mark. Tre lag har VIK fortfarande under sig, men avståndet ner till Tingsryd är nu bara ett poäng då de segrade mot Pantern. Tre poäng är det fortfarande ner till Troja/Ljungby (förlorade mot Oskarshamn efter förlängning) och Karlskoga som spelar sin näst sista match under söndagskvällen mot Leksand.

IF Björklöven-Västerviks Hockey 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (05:21) David Lindqvist (Alex Hutchings, Axel Ottosson), 1-1 (13:33) Alexander Viklund (Emil Wahlberg, Christopher Fish) i spel fem mot fyra.
Straffläggning: 1-0 Marcus Jonsson, 1-1 Oscar Drugge, 2-1 Axel Ottosson.
Utvisningar, Björklöven: 3x2 min. VIK: 7x2 min
Skott: 33-25 (10-10, 12-6, 5-7, 5-2, 1-0)