VIK-målvakten chockad över beskedet

Ett ytterligare bevis på att Daniel Marmenlind har haft en lyckad säsong är att han blivit uttagen till ett VM-förberedande läger med Tre Kronor.

Daniel Marmenlind har blivit uttagen till läger med Tre Kronor under nästa vecka.

Daniel Marmenlind har blivit uttagen till läger med Tre Kronor under nästa vecka.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Ishockey2021-04-16 17:30

Att säsongen har varit lyckad för Västerviks IK:s målvakt Daniel Marmenlind är ingen nyhet. Nu uppmärksammas den framgångsrika säsongen med att Daniel har blivit till uttagen till Tre Kronor.

När svenske förbundskaptenen Johan Garpenlöv presenterade landslagstruppen under fredagen till det förberedande VM-lägret i Södertälje den 19–23 april fanns Daniel med som en av tre uttagna målvakter. Övriga målvakter är Niklas Rubin, Frölunda, och Arvid Holm, Färjestad.

– Jag fick beskedet i går, läs torsdag. Jag blev lite chockad och jag trodde nästan att de skojade, men självklart är det kul, säger Daniel Marmenlind.

Att säsongen förlängs ytterligare med minst en vecka är inget som Daniel har något emot. Fem träningspass på is väntar under lägret.

– Det blir lite träning till och det ska bara bli kul.

Att Daniel ska bli uttagen till VM, som inleds i lettiska Riga den 21 maj, är ett rejält långskott, men det är ingen omöjlighet att han får vara med och spela några träningslandskamper inför VM.

– Jag vet inte faktiskt och jag tänker inte så långt. Det ska bara bli kul att få vara med och träna under veckan, säger Daniel Marmenlind, som är den enda spelaren från Hockeyallsvenskan som har blivit uttagen till lägret.

Det är första gången som Daniel har blivit uttagen till ett läger med Tre Kronor. Han har tidigare spelat i de svenska landslagen från U16 upp till J20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!