VIK ny serieledare

Västerviks IK kör över allt och alla i Allsvenskan för tillfället. På tisdagen förnedrade VIK Vita Hästen i Himmelstadlundshallen. VIK vann med förkrossande 7-1 efter fenomenalt spel, särskilt i tredje perioden. Därmed kan klubben även titulera sig serieledare.

Conny Strömberg jublar över sitt 2-0-mål.

Ishockey2016-10-04 19:15

Västervik får vara mycket nöjt med ledning 1-0 efter första perioden. Fredric Andersson styrde snyggt in i pucken i slutsekunderna av matchens första powerplay, på Mats Fröshaugs passning.

Och det var egentligen det enda VIK skapade i det annars mycket skrala numerära överläget - men det räcker ju...och det går ju inte att göra mer än ett mål i ett tvåminuters pp.

Resten av perioden dominerades av hemmalaget, som  satte ordenlig press på VIK. Gästerna försvarade sig dock bra, och med Jonas Fransson längst bak är det tryggt som i den lugnaste vagga.

Turligt 2-0

I andra perioden blev det mera VIK. Conny Strömberg gjorde lite turligt 2-0 med ett skott som touchade en back och gick i en båge över en chanslös Daniel Marmenlind i VH-kassen.

Strax därefter kom också 3-0 för Västervik. Det såg ut som en inövad tekningsvariant där VIK spelarna snyggt screenade bort hemmalirarna, vilket gav gata för stekhete Fredric Andersson som pricksköt in sitt andra mål för kvällen.

Slutet av perioden blev lite Hawaii-betonad. Lagen bytte chanser med varandra, ett spel som mest gynnade hemmalaget, som ändå inte lyckades överlista Jonas Fransson.

Mål i boxplay

Den definitiva spiken i kistan, 4-0, kom knappt tre minuter in på sista perioden. I boxplay! Emil Georgsson svarade för en imponerande forechecking. Ensam mot tre VH-spelare så lyckades han ändå få fram pucken till Fredric Andersson som sköt in sitt tredje mål för kvällen. Att målvakt Marmenlind i sekvensen innan tappat klubban underlättade.

Conny Strömberg blev tvåmålsskytt efter målvaktsretur efter 7.21, och då gick hemmapubliken hem i hundratals.

Ännu fler lämnade Himmelstadlundshallen efter 11.18 då Olle Liss retligt enkelt lurade bort hemmaförsvaret och gjorde 6-0.

Och om det var några kvar så gick de när Joakim Hedblad efter ett urläckert klapp-klapp-spel gjorde 7-0. SJU-NOLL!

Hästen fick in ett tröstmål genom Simon Mitman i slutminuterna, men det tar inte udden det minsta av Västerviks insats.

Slutsummeringen blir kort och gott: Oerhört imponerande VIK, som dessutom kan titulera sig serieledare i Hockeyallsvenskan numera.

Jubel efter Fredric Anderssons 1-0-mål för Västervik borta mot Vita Hästen.