VIK övertidsslog Almtuna

Västerviks IK är tillbaka i matchspel - och vann direkt. I en jämn match mot Almtuna vann man med 3-2 efter övertid. Joacim Hedblad avgjorde tidigt i förlängingen.

Foto:

Ishockey2017-08-15 19:03

VIK:s första period såg ut så som man kan anta att en första period i en första träningsmatch ska se ut. Ganska tempofattig, med en del individuella misstag. Almtuna rivstartade sedan den andra, när backen Per Svensson pricksköt in 1-0 efter 1:15.

- Vi blev lite överkörda i början. Almtuna var piggare och gick ut hårt på oss, säger matchdebuterande VIK-tränaren Roger Forsberg.

Tony Pappila är i VIK på ett provspel, i jakt på ett allsvenskt kontrakt. Och efter hans prestation drygt fyra minuter in i mittakten bör hans aktier ha stärkts. Han trampade ikapp och förbi en hemmaback, bröt in framför Almtunamålvakten och snärtade in kvitteringen i nättaket. Ett annat nytillskott, Patrik Blomberg, gav VIK ledningen efter 16:08 när han petade in pucken efter en tilltrasslad situation framför Fröberg i AIS mål.

- Pappila överraskade positivt med sin frejdiga spelstil. Han ser isen på ett bra sätt och tog för sig mer och mer, säger Roger Forsberg.

VIK såg ut att ha koll på tillställningen under tredje perioden och hade bud på flera mål, framför allt i power play. Istället kunde Almtuna jobba sig tillbaka in i matchen och få till stånd en kvittering. Erik Flood blev frispelad och satte 2-2 efter 12:42.

I slutet av de 60 ordinarie minuterna var det hemmalaget, som ju har en match i benen sedan tidigare, som låg på för ett segermål, utan att få utdelning.

- Jag tycker kanske att vi borde ha stängt matchen eftersom vi hade koll på den, menar Forsberg.

När de 60 var avverkade väntade övertid. Den blev bara 41 sekunder gammal innan Joacim Hedblad skickade in segermålet, framspelad av Patrik Blomberg, som för övrigt var kanske bäste VIKare i matchen.

- Skönt att komma igång och få matchtempo. Kvaliteten varierade givetvis men det var en skridskostark match. Vi kan ta med oss många saker, både negativa och positiva, säger Forsberg, som väljer att lyfta fram ett knippe spelare:

- Jonas Fransson är stabil i målet, Pappila är bra och hela fjärdeformationen med Lindell, Tenemyr och Georgsson får plus.

I VIK saknades Pierre Gustavsson som var hemma med feber.

Almtuna-VIK 2-3 (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)

1:a perioden: 1-0, 1:15 Per Svensson (Luke Pither)

2:a perioden: 1-1, 04:23 Tony Pappila (Jörgen Karterud, Andreas Frisk), 1-2, 16:08 Patrik Blomberg (Andreas Frisk, Christopher Fish)

3:e perioden: 2-2, 12:42 Erik Flood

4:e perioden 2-3, 00:41 Joacim Hedblad (Patrik Blomberg)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!