VIK på nedflyttningsplats

Västerviks IK:s tuffa säsong går vidare. I bortamatchen mot Troja/Ljungby på onsdagen kammade man noll. Hemmalaget vann med 4-3 efter två sena reduceringar.

Ishockey2017-11-01 20:14

Med knappa tre minuter kvar av den första perioden satte Lukas Löfquist VIK:s ledningsmål. Nyförvärvet fick pucken till höger i den offensiva zonen och med ett fint avslut hittade han nätet bakom Robin Johansson i Trojamålet.

Löfquist mål var egentligen det enda av värde i en ganska avslagen förstaperiod. Det märktes att det var två lag i tabellens bottenskikt som ställdes mot varandra. VIK hade ett par-tre längre anfall, utan att komma på insidan av Trojabackarna särskilt ofta. Samtidigt klingade det i ramverket bakom VIK:s målvakt Jonas Fransson vid något tillfälle, men skallet var nog farligare än bettet, så att säga.

Desto mer skulle det hetta till runt Fransson i den andra perioden. En period som gick helt och hållet till Troja, som stundtals skojade med sina gäster. Kvitteringen kom redan efter 01:31 när David Rundqvist hoppade innanför Patrik Blomberg och skickade in pucken.

En av matchens bästa spelare, rappe Alexander Lindqvist-Hansen, hade två stolpskott innan han fick nätkänning till slut. 3-1 hann också falla innan perioden var över. Förre VIK-floppen Nic Meyer spelade fram Jonathan Johnson. VIK kändes avslagna och såg ut att ligga långt ifrån sina motståndare i markeringsspelet.

Inför 1685 åskådare i fina Ljungby Arena spelade hemmalaget uppoffrande och, för att damma av en gammal klyscha, åkte mer skridskor än Västervik. Dan Pettersson styrde ett skott i stolpen. När kaptenen sedan satt utvisad stängde Trojas Jens Holmström definitivt-  kändes det som -tillställningen när han, omarkerad i slottet, snipersköt in 4-1. Christopher Fish smackade in returen på nyblivne pappan Alexander Wikunds skott när duon gick till attack i numerärt underläge. Och nerv skulle det bli. VIK plockade målvakten och fick utdelning efter 18:32. Joacim Hedblad tog in pucken och skickade in den i ytan framför mål. Där dök Alexander Wiklund upp och skickade upp den i krysset.

VIK fortsatte givetvis med tom bur efter reduceringen och förlade spelet till Trojas zon. Närmast kvittering var Lukas Löfquist vars skott nöps av Johansson. Troja höll undan och vann.

Fakta och plusbetyg:

IF Troja/Ljungby-Västerviks IK 4-3 (0-1, 3-0, 1-2)
Ljungby Arena
HockeyAllsvenskan, omgång 14

Första perioden: 0-1 (17:09) Lukas Löfquist (Jacob Tenemyr)
Andra perioden: 1-1 (01:31) David Rundqvist (Jonathan Nielsen), 2-1 (10:44) Alexander Lindqvist-Hansen (Sebastian Benker), 3-1 (14:41) Jonathan Johnson (Nicolai Meyer)
Tredje Perioden: 4-1 (09:58) Jens Holmström (Alexander Edström, David Rundqvist) spel fem mot fyra, 4-2 (16:39) Christopher Fish (Alexander Wiklund) spel 4 mot 5, 4-3 (18:32) Alexander Wiklund (Joacim Hedblad, Lukas Löfquist)
Skott: 30-30 (10-9, 11-13, 9-8)
Utvisningar: Troja 2x2 min, VIK 5x2 min
Domare: Pehr Claesson