Niklas Czarnecki utsatt för hot och anklagelser

Det blir ingen Niklas Czarnecki i Västerviks IK:s bås den kommande säsongen. Det meddelade klubben på torsdagen.

Niklas Czarnecki kommer inte att fortsätta som tränare för Västerviks IK efter att ha utsatts för hot och anklagelser.

Niklas Czarnecki kommer inte att fortsätta som tränare för Västerviks IK efter att ha utsatts för hot och anklagelser.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2022-06-30 11:27

I ett pressmeddelande skriver klubben:

"Västerviks IK:s assisterande tränare Niklas Czarnecki har valt att inte förlänga sitt kontrakt. Orsaken är att Czarnecki under längre tid utsatts för en rad anonyma anklagelser och hot. En påfrestning som nu har blivit för stor och som gör att han lämnar klubben.

Senaste tiden har Czarnecki utsatts för anklagelser och indirekta hot genom anonyma brev. Anklagelserna är kopplade till hans uppdrag i föreningen, men är också riktade mot Czarnecki som privatperson i syfte att skada hans anseende, rykte och att få honom att lämna sitt uppdrag. Anklagelserna är så pass grova att Czarnecki i samråd med styrelsen har polisanmält ärendet. Västerviks IK vill inte gå in på vad anklagelserna består i utan vill skydda Czarnecki med hänsyn till dennes personliga integritet och familj."

Anklagelserna ska enligt klubben ha framkommit genom anonyma brev, både till klubben och till dess sponsorer.

– Styrelsen i Västervik IK har en absolut nolltolerans mot denna typ av anonymt påverkansbeteende och har försökt att stötta och hjälpa Niklas genom detta. Nu har det gått så långt att Niklas valt att inte aktivera den förlängning av kontrakt som skulle tagits vid i augusti. Vi är både arga och ledsna för Niklas skull. Han har varit en enorm resurs för Västerviks IK, men framförallt så skall man inte behöva utstå den här typen av grova anonyma påhopp som tränare. Det finns en människa bakom oss alla. Den individ som gör detta orsakar inte bara ett enormt lidande för Niklas, utan förstör för hela klubben som står för öppenhet, tolerans och gemenskap, säger Anders Wiman, ordförande i Västerviks IK, i pressmeddelandet.

Czarnecki själv meddelar via VIK:s hemsida att han inte vill kommentera ärendet, som nu är en polissak.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!