VIK rasade ihop i tredje perioden

Tredje matchen på tre dagar. Det såg länge ut att bli tredje segern. Men hemmalaget Kristianstad stod för en imponerande vändning i sista perioden och vann med 4-3.

Ishockey2017-09-03 16:57

Det såg länge ut att bli en behaglig seger för VIK. När två perioder var avverkade hade man sprungit iväg till en 3-0-ledning efter mål från Andreas Frisk, Mattias Elfström och Oskar Drugge.

Men KIK gav sig inte. I den tredje perioden reducerade man dubbelt upp och avslutningen av matchen blev jämn och spännande.

Hemmalaget var på jakt efter mer. Och mer fick man. 3-3-målet kom efter att man skickat en blålinjepuck in i trafiken framför Fransson i VIK-målet.

Med 3:05 kvar fick VIK Jörgen Karterud utvisad efter att ha cross-checkat förre VIK-backen Eric Backman. En utvisning som blev ödesdiger. Kristianstad slog läger i VIK-zonen och Mikael Johansson kunde peta in en retur bakom Fransson för att fullborda vändningen.

VIK tog ut målvakten och etablerade ett visst tryck men lyckades inte överlista Joel Gistedt i KIK-kassen en fjärde gång. Således vann Kristianstad sin hemmaturnering.