VIK sparkar tränaren

Nu har Västerviks IK:s styrelse till slut fått nog av A-lagets dåliga resultat i division 1 den här säsongen. Tränaren Mats Gyllenhammar lämnar därmed klubben med omedelbar verkan. - Det har kört fast lite grann och det här är ju en förändring man kan göra, men det är givetvis tråkigt, säger lagkapten Emil Georgsson om beskedet som nådde spelarna under gårdagen.

Ishockey2009-11-18 07:24

Inför gårdagens A-lagsträning meddelades spelare och ledare i VIK om att deras tränare Mats Gyllenhammar hade sparkats av klubben. 13 poäng på 17 matcher och en jumboplacering nästan hela säsongen blev slutligen för mycket för VIK:s styrelse som inte kunde ge många besked alls gällande framtida ersättare för Mats Gyllenhammar.
- Det vill vi inte kommentera, svarade Magnus Nilsson och likadant blev svaret på frågan varför beslutet kom just vid det här tillfället. Lars Jörbrink, även han från styrelsen, försökte dock förklara varför Gyllenhammar fick gå just nu - trots dåliga resultat hela hösten.
- Mitt uppe i allt som var så gjorde vi ju faktiskt riktigt fina matcher emellanåt, och då tystnar de som klagar. Det var kanske nära ett tag där, men då vann vi mot Mjölby mot 9-0 och då var det lugnt igen.
Tillfälliga ersättare är i alla fall klart, det blir de assisterande tränarna Anders Dahl och Liam Chamberlain som kommer att ha huvudansvaret för de kommande två matcherna. Mot Vita Hästen i kväll och Skövde på söndag.
- Det har varit en turbulent tid, speciellt efter det som hände idag. Nu måste det bli lite ordning först och främst, menar Anders Dahl som inte haft så mycket tid alls att tänka över vad han vill förändra i VIK. Ändringar i formationerna blir det i alla fall till kvällens match, men några större förändringar i spelet kan vi inte räkna med.
- Nu gäller det bara att jobba på, hur de ska spela vet alla där ute redan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!