VIK-spelaren om anmälan: "Jag kan förstå det"

I juletid kan vikarierande VIK-kaptenen Alexander Lindqvist Hansen få ett hål i julkassan. Detta efter att han anmälts till disciplinnämnden efter en sekvens i förlustmatchen mot AIK i söndags. Här berättar "Flash" hur han uppfattade situationen – och hur livet som hockeyspelare i VIK är just nu.

Alexander Lindqvist Hansen

Alexander Lindqvist Hansen

Foto: DANIEL NESTOR

ishockey2018-12-03 17:03

LÄS MER:Anmäld efter märkliga situationen

– Nånstans kan jag förstå att den anmäls, säger Lindqvist Hansen snabbt på frågan om den anmälda förseelsen – diving.

– Det kan se jäkligt roligt ut när det blir sådär.

Utveckla "sådär".

– Jag ska trycka mig ifrån situationen med pucken och då trycker han på min vänstersida så foten hamnar inte där jag vill att den ska hamna. Då blir det som att man halkar på is, liksom.

Det var i slutet av andra perioden som sekvensen utspelade sig och inte nog med att det blev en tvåminutare, han anmäldes alltså till disciplinnämnden.

– Vi får se om det blir 5000 kronor i böter eller inte.

Är det standardbeloppet?

– Jag har inte full koll, men jag tror det.

Det svider.

– Ja, det är kanske inte skitkul såhär i juletider. Det känns onekligen tråkigt.

Bortsett från den eventuella boten är det annars en munter och positiv Lindqvist Hansen som ger sin bild av hur läget är i VIK just nu.

Först och främst: hur är det att vara kapten för det här laget?

– Inte svårt. Det finns många naturliga ledare i gruppen. Det är en stor ära att få vara det, det är inte ofta den chansen kommer, speciellt inte i en liga som denna.

Och status på stämningen i laget?

– Den är bra. Det är en härlig grupp. Visst stöter vi på lite problem ibland med språket, kanske när man ska översätta något som man knappt ens vet hur man ska säga på svenska. Men i slutändan är det bara hockey och det brukar lösa sig på något sätt.

Precis som många i och kring VIK har "Flash" känslan att laget förtjänar fler poäng än man klarat av att spela in hittills.

– Ibland är det såklart frustrerande. Vi har inte alltid gjort rätt avvägningar, speciellt i slutet av perioder eller matcher, och det har straffat oss. Men de flesta matcher kan vi säga att vi spelat bra när vi tittar tillbaka på dem. Det ger självförtroende.

– I de två senaste matcherna (4–1-seger mot Almtuna och 1–2-förlust mot AIK) har vi tagit kliv i rätt riktning gällande avvägningarna. Mot AIK gör vi det bra och tar rätt beslut, det är därför det står 0–0 så pass länge.

Hur känns det för egen del?

– Bra, måste jag säga. Det har varit en omställning spelmässigt för mig. Här spelar vi ändå ganska offensivt och med hög fart, så var det inte förra året (i Troja). Sedan har jag lyckats peta in några puckar, även om det inte är det jag är här för i första hand.

Lindqvist Hansen står noterad för fem mål och noll målgivande passningar hittills.

– Det finns kanske mer att önska statistikmässigt och jag känner själv att jag borde gjort fler mål med tanke på lägena vi skapat. Men någon smart person sa en gång så bör man inte vara orolig så länge man skapar chanser.

VIK är, som alla lag i rikets näst högsta serie, inne i en intensiv matchperiod. Inte Lindqvist Hansen emot.

– Jag föredrar att spela tätt före att träna, även om det också behövs ibland såklart. Träningarna blir lite lidande när vi matchar så tätt.

På måndagen tog ett skadedrabbat VIK ledigt. En av de som medverkat i samtliga av VIK:s 25 matcher hittills är just Lindqvist Hansen.

– Så blir det när man går till gymmet varje dag, säger han skämtsamt.

– Nej, vi har ju haft det lite tufft med skador som kommit på samma gång. Men jag tycker ändå vi har hållit ångan uppe, men det är klart att det sliter extra på en del spelare, avslutar VIK:s yrväder.

Dom i hans disciplinära ärende väntas komma under tisdagen eller onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om