VIK-spelarna träder fram och talar ut

Det var Västerviksspelarna Victor ”11” Öhman och Alexander Pettersson som körde bil alkoholpåverkade och som vår tidning skrev om i går. På onsdagen talade de båda ut och var gruvligt ångerfulla. – Jag skäms, sa de båda på onsdagen till vt.se.

Victor ”11! Öhman och Alexander Pettersson har trätt fram och bett om ursäkt för helgens ödesdigra händelser.

Victor ”11! Öhman och Alexander Pettersson har trätt fram och bett om ursäkt för helgens ödesdigra händelser.

Foto:

Ishockey2016-11-03 06:27

– Det här har varit de värsta dagarna i mitt liv, säger Victor Öhman.

Öhman hade varit på fest eftersom VIK hade spelledig helg i Hockeyallsvenskan och satte sig i bilen strax efter klockan 03 natten mot söndag och körde hem – och fastande i en rutinkontroll.

– Polisen körde upp bakom mig och blinkade så att jag skulle stanna, sen ville de att jag skulle blåsa. Jag fattade direkt att det skulle ge utslag och fick panik. Jag har aldrig gjort något olagligt och knappt ens fått en parkeringsbot i hela mitt liv, jag förstår inte vad som flög i mig, säger Victor Öhman, till vt.se.

– Jag kan inte beskriva hur mycket jag skäms, hur dåligt jag mår och hur ångerfull jag är. Jag vill be om ursäkt till lagkamrater, sponsorer, publik, fans, ja till alla.

– Han hade 1,4 promille alkohol i blodet och är misstänkt för grovt rattfylleri, säger Susanne Hafström vid Västervikspolisen till vt.se.

Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille och brottet kan ge upp till två års fängelse.

Smitning

Även Alexander Pettersson körde rattfull i helgen. På fredagsmorgonen på Norra Vägen, och han är förutom för rattfylleri även misstänkt för vårdslöshet i trafik och smitning efter att hans bil voltat och hamnat på taket, varefter han själv och en medpassagerare avvek från platsen.

– Jag har dragit skam över VIK och mår så jäkla dåligt.

– Jag och några kamrater var ute och festade. Att jag senare på natten sätter mig och kör en bil förstår jag inte. Jag har väldigt suddiga minnen från detta. Jag körde upp på en trottoarkant och sen smällde det. Jag såg ett träd framför mig och sen kröp jag ut ur bilen. Jag fattade inte vad som hade hänt först utan blev rädd och fick panik och sprang därifrån, säger han till vt.se.

Djupt ångerfulla

– Jag kan ha somnat till, jag minns ju inte riktigt. Jag är bara tacksam över att jag och min bekant lever, och framförallt över att ingen annan kom till skada.

De båda VIK-stjärnorna är i dag djupt ångerfulla.

– Alexander Pettersson har åkt hem till familjen i Göteborg och kommer att stanna där ett tag för att vila upp sig. Och Victor Öhmans mamma kommer ner till Västervik för att stötta, säger VIK:s vice ordförande Per Embretsen.

– Vi måste se till det mänskliga och tänka på att det här är två mycket unga killar (21 och 22 år gamla). Vi ska ha ett extrainsatt styrelsemöte i kväll (läs i går) och ventilera det hela, men något definitivt beslut om hur vi går vidare kommer nog inte förrän tidigaste på fredag, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!