VIK-stjärnan har fått problem med den andra ljumsken

Victor Öhmans skadehelvete fortsätter. - Nu har jag fått problem med den andra ljumsken. Det är jättefrustrerande, säger han.

Foto:

Ishockey2017-12-02 13:18

I går påbörjade VIK-truppen den långa bussresan till Umeå, för att kunna förbereda sig inför dagens bortamatch mot Björklöven på bästa möjliga sätt.

Victor Öhman åkte åt andra hållet.

– Jag är på väg hem till Malmö. Jag ska vara där över helgen och ladda batterierna lite. Det ska bli skönt, säger han till vår tidning.

Den målfarlige forwarden har en minst sagt stökig säsongsinledning bakom sig.
Han missade de 16 första matcherna på grund av en allvarlig skada i vänsterljumsken.

När Öhman väl var tillbaka på isen levererade han direkt. Han blev tvåmålsskytt mot både Almtuna och Tingsryd. Då kändes det som att Västervik var på väg att lyfta i tabellen.

Nu är 25-åringen skadad – igen. Och med det har VIK tappat fart.

– Det är nog inte så många som vet om det än… men den här gången är det den andra ljumsken som är problemet. Den gamla skadan känns faktiskt ganska bra.

När fick du problem med den högra ljumsken?

– Efter derbyt mot Oskarshamn. Det är ganska vanligt att man överbelastar det andra benet efter så lång skadefrånvaro. Det har blivit en förslitningsskada på höftböjen.

VIK hoppas förstås att Victor Öhman ska komma tillbaka så fort som möjligt. Men i nuläget finns det ingen säker prognos.

– Jag åker tillbaka till Västervik efter helgen, då får jag ta ett nytt snack med läkaren. Jag blir nog borta en vecka till. Kanske mer.

Hur känns det att inte kunna spela?

– Självklart är det jättefrustrerande. Det är jobbigt att sitta på läktaren och kolla. Men skador är en del av sporten. Jag får försöka se det positivt. Det finns folk som har det värre.

– Huvudsaken är att jag blir helt återställd. Jag vill inte ha det så hattigt som det har varit hittills. Det gäller att lyssna på kroppen.

VIK har nu åkt på tre raka förluster.

Victor Öhman hoppas att den negativa trenden bryts i dag.

– Men det blir tufft. Killarna måste ta tillvara på chanserna som dyker upp. Man kan alltid hoppas att Björklöven underskattar oss lite. Slappnar man av två-tre procent i den här ligan blir det förlust. Så jämnt är det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!