VIK-stjärnan om läget i truppen: "Inte så kul"

Sju utespelare och två målvakter. Det var vad Västerviks IK fick ihop när man inledde träningsveckan. – Det är inte så jäkla kul, säger forwarden Victor Öhman.

Victor Öhman var en av nio VIK-spelare som deltog i måndagens träning.

Victor Öhman var en av nio VIK-spelare som deltog i måndagens träning.

Foto: PETTER ARVIDSON

Ishockey2020-12-14 18:30

Ni har säkert hängt med och har koll på läget. Om inte: i fredags eftermiddag testades VIK-spelarna för covid-19 då ett par spelare uppvisat symtom. Ytterligare några VIK-spelare (totalt fem stycken) testade positivt och lördagens match som skulle ha spelats borta mot AIK (och sedermera kommande onsdags hemma mot Tingsryd) ställdes in.

– Vi pausar verksamheten delvis. De sju-åtta spelarna som har haft covid-19 kan fortsätta träna. Spelarna som ska testas igen och får negativa utslag kan efter det börja träna igen, berättade VIK-tränaren Mattias Karlin för Sporten under helgen.

När VIK inledde veckan med en timmas träning var det nio spelare som intog isen tillsammans med tränarduon Karlin/Emil Georgsson. En av dem var Victor Öhman.

– Nej, det är inte så jäkla kul men för en annan som varit borta så pass länge är det ganska skönt att få den här tiden på isen istället för att gå till gymmet eller ut och springa, säger han efter träningen som avslutades med ganska intensiv skridskoåkning utan puck.

– En Karlin-special, pustar Öhman.

Öhman var en av de som smittades av covid-19 i första vändan för ett par veckor sedan, då inte mindre än fyra VIK-matcher tvingades få nya speldatum.

– Det gick 14 dagar då jag inte fick träna eller träffa någon. När man är skadad kan man hålla igång och, framför allt, träffa folk. Nu var det bara sitta hemma och gå på någon promenad.

Han var tillbaka i det VIK-lag som övertidsbesegrade Almtuna i förra veckan då han gjorde några byten här och där. Totalt blev det drygt sju minuters speltid mot Almtuna.

– Det är bara att börja om igen efter det här bakslaget, säger Öhman, och menar då att verksamheten åter satts på paus.

Blev du överraskad över att ni fick en släng till av viruset?

– Nej, man har sett hur det har varit i andra klubbar då några åker på det ena dagen så växer det. Känslan är att hela laget kommer att få det och på ett sätt hade det varit bättre om alla åkt på det direkt.

Hur hanterar man situationen som spelare?

– Man har ju inte varit i den innan så det är bara att ta det dag för dag som gäller. Man får gilla läget och göra det bästa av det.

Så tränade VIK

Målvakter: Zackarias Skog, Daniel Marmenlind

Backar: Alfred Barklund, Michael Kapla

Forwards: Victor Öhman, Oskar Pettersson, Tim Wahlgren, Gerry Fitzgerald, Kellen Jones.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!