VIK-stjärnans speciella premiär-uppladdning

På fredag spelar Västerviks IK sin Hockeyallsvenska premiär för den färska säsongen då Modo gästar Plivit Arena. Center i förstaformationen är sannolikt nyförlovade Myles Powell.

Myles Powell friar här till sin flickvän Megan.

Myles Powell friar här till sin flickvän Megan.

Foto: Fotograf Phia Bergdahl

Ishockey2021-09-22 12:00

Kanadensiske Myles flyttade till Västervik i början på augusti. Med på utlandsäventyret är flickvännen Megan. Eller ja, numera är Megan fästmö till Myles, han friade nämligen den gångna helgen.

– Jag hade fått lite små hintar så det var nog dags att klämma fram frågan, säger Myles Powell med ett skratt efter VIK:s tisdagsträning.

Paret har varit tillsammans i närmare sju år, de träffades under Powells tid på Rochester Institute of Technology, och att frågan ställdes just nu var både en slump och planerat.

– Faktiskt så hade jag tänkt fria när vi kommit hem efter säsongen. Jag beställde ringen i somras och den blev klar så pass tidigt att jag kunde ha med mig den hit till Sverige, säger Myles.

Så du har hållit ringen gömd ett tag..?

– Precis, både när vi packade ner, resan över och under första tiden här i Sverige har jag fått hålla den gömd, men det har inte varit så svårt.

Om några veckor kommer Myles föräldrar till Sverige på besök och ytterligare någon vecka senare anländer Megans. Då har de sannerligen något att fira.

– Eftersom jag hade ringen med mig och att jag visste att våra föräldrar skulle komma tänkte jag att jag skulle slå till. Det blev lyckat, säger centern.

Powell hade planerat en helkväll för att fira förlovningen. Han hade tagit kontakt med lokala fotografen Phia Bergdahl som var med och förevigade parets lyckliga stund. Dessutom hade han bokat en middag på Slottsholmen.

– Det blev verkligen en dag att minnas. Tur att hon sa ja efter allt jobb jag lade ner...

På tisdagen var det dock tillbaka till arbetet och träning med Västerviks IK som gällde. Martin Gudmundsson, huvudtränare i Västerviks IK, hade sånär full trupp att tillgå. Endast Alexander Hilmerson saknades. I förra veckan berättade Gudmundsson för Sporten att man hoppades att Hilmerson, ny i VIK från Mora, skulle kunna träna i början på veckan.

Så tränade VIK

Målvakter: Lundberg, Olofsson

Backpar: Gustasson-Johannesen, Younan-Fransson, Barklund-Krogdahl, Gabrielson-Feuk

Kedjor: McKenzie-Powell-Öhman, Hagelin-Westfält-Åhström, Wilkins-Holmström-Supinski, Wahlgren-Wigley-Wiå

Liverapport

Vi rapporterar live från VIK-träningarna under varje dag fram till fredagens premiär. Kika in på vår sajt VT.se runt 10:20-tiden för att hänga med från start. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!