VIK störde serieledaren – men förlorade

Förra säsongen hade Västervik fyra raka segrar mot Timrå. I går bröts den sviten. Tack vare en suverän prestation av Jonathan Dahlén vann serieledaren med 1-0.

Jonas Fransson gjorde en mycket bra match.

Ishockey2017-10-13 19:17

Den första perioden slutade 0-0. Men det var långt ifrån något tillknäppt spel, som siffrorna antyder. VIK spelade med hög fart och skapade ett flertal kvalificerade målchanser.

Patrik Blomberg var nära att ge Västervik ledningen tidigt i matchen. Sedan hade Dan Pettersson och Pierre Gustavsson varsitt drömläge – men skärpan var inte tillräckligt bra.

Timrå då? Jodå, serieledaren hade också sina chanser. De vann skotten i den första perioden med 13-8 och tvingade Jonas Fransson till ett par vassa räddningar.

Den andra perioden påminde om den första. Högt tempo, många chanser – men inget mål.

Lagen fick varsitt numerärt överläge. Västervik, som är seriens sämsta lag i den spelformen, hade det dock förtvivlat svårt att låsa fast pucken i offensiv zon.

För Timrå gick det lättare. I slutet av perioden, när Tony Pappila satt på botbänken efter ett lagstraff (för många spelare på isen), var hemmalaget ytterst nära att ta ledningen. Jonas Fransson gjorde en jätteräddning bara några sekunder före pausvilan.

Till slut var det Timrå som fick det så viktiga 1-0-målet. Drygt nio minuter in i den tredje perioden visade comebackande Jonathan Dahlén att han är tillbaka på allvar efter sin körtelfeber. Han hämtade pucken långt ner i banan, byggde upp ett anfall på egen hand – innan han serverade Jakob Olofsson på den bortre stolpen.

Efter några jobbiga minuter lyckades Västervik lyfta upp spelet i slutet och skapa ett visst tryck mot hemmamålet. Men matchen slutade 1-0 och resultatet innebär att Timrå alltjämt toppar Hockeyallsvenskan.

VIK måste nu ladda om. Redan på söndag är det dags för nästa match, när derbyrivalen IK Oskarshamn kommer till Plivit Trade-hallen.